2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. zurich-enschede-aalsmeer-en-ter-aar

Zurich Marathon

Martijn Voorn ging voor zijn tweede marathon na zijn debuut in Berlijn vorig jaar. De voorbereiding was goed en de vorm uitstekend.  Hij finishte knap in een nieuw PR van 03:43:44, hetgeen door de warme omstandigheden het maximaal haalbare was.

Zoals hij zelf aangaf: "De tevredenheid en voldoening zijn er, ik heb genoten van het u
itzicht over de Zurichsee en in de verte de besneeuwde bergtoppen".

Ilona liep een verdienstelijke 01:05 op de 10Km in Zurich, hetgeen ook voor haar een PR is! Klasse!

Martijn Voorn 42,2km 03:43:44
Ilona Voorn 10km 01:05:47

Marathon Enschede

Meike Hoogland vertegenwoordigde AKU bij de Enschede Halve Marathon.  De training en opbouw van de race waren goed, maar ook hier gooide de warme weersomstandigheden helaas roet in het eten.  In een gevecht tegen de warmte en kramp in kuiten en hamstrings finishte Meike toch nog knap in 02:19. Iets waar ze gezien de omstandigheden tevreden over mag zijn!

Meike Hoogland 21,1km 02:19:49

Westeinderloop

Bij de Westeinderloop in Aalsmeer stonden er maar liefst 9 AKU-lopers aan de start en werden 3 podiumplaatsen in de wacht gesleept door Yildiz, Martine en Esther. De heren hebben ook knap gelopen maar konden helaas geen podiumplaats veilig stellen.

Oranjeloop, Ter Aar

Tot slot waren er nog 2 AKU-lopers actief in Ter Aar bij de inmiddels traditionele Oranjeloop. Jorit Koek had zijn zinnen gezet op een sub 20 op de 5K, iets dat helaas op 5 seconden na net niet gelukt is. Desalniettemin is de 00:20:05 zeer knap. Kirsten Heemskerk volgde netjes in 00:24:04