1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. uithoorns-mooiste-de-loop-2020

Prachtig weer en heel veel deelnemers

Zorg en Zekerheid Circuit
Voor de 5e loop van het prachtige Zorg en Zekerheid Circuit (met als hoofdsponsor Zorg en Zekerheid) was het volledige ondersteuningsteam van het Zorg en Zekerheid Circuit aanwezig. Zorg en Zekerheid zelf had gezorgd voor het enthousiaste juichteam en een Rad van Avontuur voor de deelnemers aan de GeZZinsloop. 

Het weer

De weergoden waren de organisatoren en de vele lopers afgelopen zondag bijzonder gunstig gezind. Voor de maand januari was de temperatuur aangenaam en de zon was volop aanwezig. De wind is altijd lastig op de open stukken in het parcours, maar zelfs de wind was onderweg geen echte spelbreker voor de lopers.

Het parcours
Het parcours was over alle afstanden identiek aan dat van het jaar daarvoor en dat betekende dat de mensen van Atletiek Klub Uithoorn (AKU)  er op alle afstanden in waren geslaagd om een aantrekkelijk en veilig parcours door Uithoorn en de Kwakel te maken.

De inschrijving
De eerste lopers kwamen al rond 9.00 uur de kantine van de Legmeervogels binnen om zich in te schrijven voor een van de afstanden.
De goed voorbereide en enthousiaste vrijwilligers van AKU lieten het inschrijven vanaf de eerste tot en met de laatste inschrijving snel en goed verlopen. De 65 verkeersregelaars ontvingen de laatste updates van de instructies om er voor te zorgen dat de lopers en het verkeer geen hinder van elkaar zouden ondervinden.

De aankleding
Het plein van het Start/finish gebied was fantastisch- en kleurrijk aangekleed met de spandoeken, skyracers, banners, etc. van de vele sponsers van de loop, deze keer rijkelijk aangevuld met de promotieuitingen van het jubileumjaar 200 jaar Uithoorn.
De 14 businessteams die zich hadden aangemeld voor hun wedstrijd over 10 kilometer werden ontvangen in het clubhuis van wielervereniging UWTC op sportpark de Randhoorn. Een mooie locatie voor de temas om zich ontspannen voor te bereiden op de wedstrijd en een foto van het team te laten maken. En om na afloop te herstellen met een lekker broodje, vers fruit, drinken en een warme douche.

De Specials G-Run deelnemers verzamelden zich ook dit jaar weer in het clubhuis van AKU en daar konden ze de meeste zenuwen voor hun wedstrijd van zich af praten.

Specials G-run 1 km
Om 10.15 uur stonden er 50 cliënten van OTT met een groep begeleiders te trappelen aan de start om hun 1 kilometer te volbrengen. Een prachtig lint van oranje lopers liep, enkelen met behulp van een racerunner, door Legmeer-West en het was goed te zien dat een groot aantal van de deelnemers het afgelopen jaar regelmatig op dinsdag bij AKU hadden getraind. Bij de finish ontving iedereen een mooie medaille en een T-shirt.

AH Jos van den Berg 1 km GeZZinsloop
Een kwartier later had zich voor de start een enorme rij kinderen met ouder, opa of oma verzameld, een echte geZZinsloop dus. Meer dan 175 kinderen stonden met hun startnummer klaar. Een prachtig gezicht om al die verhitte en blozende gezichten te zien. Aan de finish kreeg elk kind een medaille en een goodybag met verschillende leuke spullen.
Het startschot werd gelost door de sponsor van de AH Jos van den Berg 1 km GeZzinsloop, Jos van den Berg.

Langere afstanden
Inmiddels was de kantine van de Legmeervogels volgestroomd met de grote groep lopers die aan de 5 en 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen wilden deelnemen.

De Van Schie 5 km Loop startte om 11.00u. en bijna 400 lopers stonden aan de start om deze afstand te volbrengen.
Wethouder sport Jan Hazen van de gemeente Uithoorn schoot de lopers weg.

Uitslag 5 kilometer
Mannen
1. Jeffrey van Noortwijk
2. Issam Er. Rabhi
3. Oscar Sebel

Vrouwen
1. Silke Schmidt
2. Carmen Oosterkamp
3. Rosa den Outer

De deelnemers aan de Takii 10 kilometer Loop  en Vakantiemakelaar 10 Engelse Mijlen startten gelijktijdig om 11.05 uur, het enorme aantal van bijna 1000 lopers had zich aangemeld en dat zorgde na de start voor een prachtig lint bont gekleurde atleten.
De eerste 5 kilometer liepen beide groepen met elkaar op, bij de splitsing van de Poelweg en Iepenlaan ging de 10 kilometer loop linksaf de Iepenlaan op en de 10 Engelse Mijlen ging rechtdoor richting Hoofdweg, via de Vrouwenakker langs de Amstel naar Meerwijk.

Bij de 10 kilometer stonden een aantal snelle lopers aan de start en dat resulteerde dan ook in een aantal goede tijden.

Uitslag 10 kilometer
Mannen
1. Jurre van Rooden
2. Wouter Heinrich
3. Arjen van der Logt

Vrouwen
1. Miriam van Reyen
2. Jeanine van Klashorst
3. Nathalie Klaassen

De 10 Engelse Mijlen loop was bij de mannen aanvankelijk spannend, maar de winnaar van vorig jaar sleepte opnieuw de eerste plaats binnen op deze afstand. De eerste vrouwen lagen dichter bij elkaar maar uiteindelijk kon de winnaar het verschil maken. Martijn de Groot van organiserende vereniging AKU behaalde een mooie derde plaats bij de mannen.

Uitslag 10 Engelse Mijl
Mannen
1. Wilfred Verhagen
2. Rene Wiering
3. Martijn de Groot

Vrouwen
1. Jolijn Swager
2. Aniek Honsbeek
3. Anne van der Put

Als laatste onderdeel werd de Hoofdprijs, een weekend of midweek Zandvoort in een luxe villa, uitgereikt.
Deze prachtige prijs was beschikbaar gesteld door de sponsor van de 10 Engelse Mijlen, Vakantiemakelaar.

De prijs is gewonnen door de deelnemer met startnummer 1825, Chris Koolhaas.
Helaas was Chris niet meer aanwezig, de overhandiging van de prijs zal op een later tijdstip plaatsvinden.

AKU kijkt terug op een prachtig loopevenement, is trots op de in totaal bijna 1600 deelnemers en ontving van alle kanten weer complimenten voor de geweldige organisatie. De lopers waren bijzonder enthousiast over de herinnering die ieder ontving, de mooie handdoek die speciaal in het kader van 200 jaar Uithoorn was ontworpen.

De speciale dank gaat uit naar de vele vrijwilligers en de groep sponsors die het slagen van deze dag weer mogelijk hebben gemaakt.

Hopelijk tot volgend jaar bij de 37e Uithoorns Mooiste de Loop!