1. Je bent hier:
  2. home
  3. jeugd aanbod

Jeugd Atletiek

Atletiek is de meest veelzijdige sport die er is en kan bij AKU al vanaf 6-jarige leeftijd worden beoefend! Twee keer per week wordt er, onder begeleiding van een grote groep enthousiaste jeugdtrainers, op maandag-, dinsdag-woensdag- en vrijdagavond getraind in verschillende leeftijdsgroepen waarbij persoonlijke ontwikkeling, prestatie en plezier centraal staan. 

Het is altijd mogelijk om een keer te komen kijken bij een training. Je mag drie keer gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt!
Bij de jongste jeugd ligt het accent op veelzijdigheid, loopscholing, goede motoriek en spel en kennismaken met alle onderdelen van de atletieksport. Op speelse manier maken kinderen kennis met de veelzijdigheid van atletiek, er worden onderdelen zoals sprint, hoog- en verspringen, balwerpen en estafette geoefend. 

Door de veelheid aan onderdelen is de sport zeer geschikt voor (jonge) kinderen, waarbij ze veel bewegingservaring opdoen en de motoriek en conditie wordt  geprikkeld en ontwikkeld.

Bij de oudere jeugd komt het accent te liggen op het trainen en ontwikkelen van specifieke atletiek onderdelen. Aanleg voor- en plezier in een specifieke tak van atletiek bepalen hierin de keuze.

Tijdens wedstrijden zijn de atleten actief in AKU Clubkleding. Kijk voor een impressie op de pagina AKU Clubkleding
Alle trainers zijn afkomstig van de eigen vereniging en hebben, met ondersteuning van de vereniging, één of meer cursussen bij de atletiekunie gevolgd. De trainers worden bijgestaan door de technische commissie.

Vanaf de pupillen stimuleren wij ook de deelname aan diverse cross- en competitiewedstrijden, zodat ze ontdekken hoe ze steeds meer kunnen en hoe leuk het is om aan wedstrijden mee te doen. Wedstrijdplezier en vertrouwen in eigen kunnen staan hierin centraal.

Naast trainingen en wedstrijden organiseert de jeugdcommissie van AKU ook verschillende andere activiteiten voor haar jeugdleden, zoals discozwemmen, tentenkamp, jeugdkamp en een sinterklaasavond.

Zappsport Portret: meerkamp atletiek

Een mooi overzicht van atletiek bij AKU werd in April 2016 gegeven door onze eigen Fenna bij Zappsport!