1. Je bent hier:
 2. home
 3. faq

AKU FAQ

Lidmaatschap

 1. Hoe word ik, of mijn zoon/dochter, lid van AKU
  Aanmelden bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU) kan alleen op dit moment via het invullen van het inschrijformulier en deze mee te nemen naar de training. 
  De te volgen stappen en het formulier  vindt u ook  http://aku-uithoorn.nl/onze-club/aanmelden/
  Binnenkort zal aanmelden via de website ook mogelijk worden.
 2. Kan ik meedoen aan een proeftraining?
  Ja, bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU) kunt u 3x gratis meetrainen. Dit geldt zowel voor jeugd als volwassenen.
  Kom dus gewoon een keer langs en train mee!
 3. Wat is de contributie?
  Atletiek is een relatief goedkope sport om te bedrijven. De contributie hangt af van het soort lidmaatschap. Een overzicht van de huidige contributie is hier te vinden.
 4. Wat is de opzegtermijn?
  U bent voor 1 jaar lid. Opzeggen voor het volgende kalenderjaar dient voor 1 november te gebeuren.
 5. Hoe meld ik me af?
  Opzeggen kan schriftelijk via het secretariaat of via een email aan de ledenadministratie (ledenadministratie@aku-uithoorn.nl)
 6. Schort mijn lidmaatschap op bij blessure?
  Nee, helaas kunnen wij uw lidmaatschap niet tijdelijk opschorten
 7. Van wanneer tot wanneer loopt het seizoen?
  Het atletiekseizoen loopt van 1 november tot en met 31 oktober. Ons contributiejaar loopt echter van 1 januari tot en met 31 december. Lidmaatschap wordt automatisch verlengd.  Eventuele opzeggingen dienen voor 1 november te gebeuren. Instromen kan op ieder moment.
 8. Wordt ik verwacht vrijwilligerswerk te doen voor de vereniging?
  Als vereniging kunnen wij niet zonder vrijwilligers.  Ondersteuning van uw vereniging kan in verschillende vormen; het deelnemen in een van de verschillende commissies, het assisteren bij wedstrijden, het assisteren bij evenementen als Uithoorns Mooiste, het actief zijn als jurylid; het helpen bij baanonderhoud, het geven trainingen of het verzorgen van vervoer bij wedstrijden. Laat ons weten als u AKU actief wilt ondersteunen en wij kijken dan samen wat we kunnen doen! 
 9. Ben ik meteen lid van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie?
  Ja . Onderdeel van uw contributie is het (verplichte) lidmaatschap van de Koninklijke Nederlands Atletiek Unie.
 10. Wat zijn de voordelen als lid van de Atletiekunie?

  Als lid van de Atletiekunie heb je veel voordelen, zoals:

   

  • Recht op de ledenprijs voor het volgen van opleidingen.
  • Recht op de ledenprijs voor congressen en/of themadagen.
  • Korting op tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen.
  • 10% korting bij veel hardloopspeciaalzaken op vertoon van je digitale ledenpas
  • Voor alle verenigingen en leden zijn er collectieve verzekeringen afgesloten

  Kijk voor het meest accurate overzicht op de website van de KNAU
 11. Wat als ik halverwege het jaar mij aanmeld / afmeld
  Tussentijds instromen kan en contributie wordt dan pro rato berekend.  Tussentijds uitstromen geeft geen recht op restitutie in verband met gedane afdracht naar de Atletiekunie. 

   

Trainingen

 1. Hoe gaat AKU om met verantwoord sporten tov Covid19/Corona

  We zijn natuurlijk allemaal blij dat we weer kunnen starten, sporten is goed voor de gezondheid van iedereen en zeker voor jongeren, zij hebben te lang stil moeten zitten en hun vriendjes moeten missen. Het is echter duidelijk dat de omstandigheden m.b.t. veiligheid, hygiene en contacten voorlopig nog heel bijzonder zijn.

  Voor de jongeren vanaf 13 jaar geldt de richtlijn  dat zij 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, we willen zo weinig mogelijk kontakten tussen de groepen en daarom hebben we besloten om de trainingstijden de komende tijden aan te passen:

  • Alle pupillen trainen op maandag en vrijdag van 18.00u. – 19.00u.
  • Alle junioren trainen op maandag en vrijdag van 19.30u. – 20.30u.
  • de extra trainingen op woensdag onder leiding van Marcel blijven op dezelfde tijden.
  • De Mila-trainingen op dinsdag en donderdag onder leiding van Kees blijven op dezelfde tijden.


  Omdat het hek van het sportpark steeds op slot moet blijven is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is. Dat betekent dat alle pupillen om 17.55u., 5 minuten voor de start van de training  bij het hek klaar staan en daar staat een trainer om met jullie naar de baan te gaan, om 19.00u gaan we met elkaar weer naar de uitgang.

  Alle junioren staan om 19.25u. klaar en gaan om 20.30u. met elkaar naar de uitgang.  Ouders of begeleiders die de kinderen brengen en ophalen, zijn op basis van een bepaling van de overheid niet toegestaan op de accomodatie. Dat betekent dat zij op de parkeerplaats moeten wachten, kunnen gaan wandelen of hardlopen of even naar huis gaan.

  In overleg met de gemeente en andere buitensportverenigingen in Uithoorn is er een protocol 'verantwoord sporten' uitgewerkt. Het volledige document is hier te downloaden. De belangrijkste punten zijn:

  Veiligheids- en hygieneeisen voor iedereen

  • Voor alles: gezond verstand gebruiken staat voorop
  • Blijf thuis als je een van de volgende symptonen hebt: neusverkoudheid, hoest, benauwdheid, koorts. Blijf thuis als iemand in het gezin koorts heeft (38 graden) of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je je kind weer laten sporten.
  • Blijf thuis als iemand in het positief getest is op COVID-19. Omdat je tot 14 dagen na het laatste kontakt met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je tot 14 dagen van het laatste kontakt thuis blijven.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoeken.
  • Was voor en na de training thuis je handen met water, minimaal 20 seconden.
  • Vermijd het aanraken van je gezicht, schud geen handen.


  Algemene richtlijnen en afspraken

  • Deelname aan de trainingen is vrijwillig en niet verplicht. Maak gebruik van de app-groep om aan te geven of je wel of niet naar de training komt, dit is ook belangrijk i.v.m. de indeling van beschikbare trainers.
  • De kleedkamers en kantine blijven dicht. Neem zelf water mee in een bidon en drink niet uit de bidon van een ander. Je kunt gebruik maken van de toiletten maar maak daar i.v.m. hygiene zo weinig mogelijk gebruik van, ga vlak voor de training thuis naar het toilet.
  • Alle materialen die worden gebruikt, worden voor elke training schoongemaakt.
  • Omdat we bij slecht weer (onweer, zware regen) niet het clubgebouw in kunnen, kan het zijn dat een training eerder wordt afgebroken of van te voren al wordt afgelast. Dat wordt via de app-groep bekend gemaakt.
  • De trainingen gaan de hele zomer door aangezien veel jongeren korter of niet op vakantie zullen gaan.

   

   

 2. Waar kan ik de trainingstijden voor mijn zoon of dochter vinden ?
  De trainingstijden zijn op de website terug te vinden in de sectie 'jeugd' http://aku-uithoorn.nl/jeugd/trainingstijden/
 3. Welk niveau hebben de atleten
  Bij AKU traint een breed scala aan atleten. Van mini-pupillen (6 jaar), beginnende lopers bij de senioren die via een clinic beginnen met hardlopen tot competitieve atleten die meedoen in de top van Nederland.  Door de opzet van de trainingsgroepen traint u altijd samen met iemand van uw eigen niveau
 4. Ik ben beginner, is atletiek dan niet een brug te ver voor mij?
  Absoluut niet. Bij AKU kan op ieder niveau getraind worden. Met een groot aantal trainingsgroepen, geleid door enthousiaste en deskundige trainers is er voor iedere sporter, jong en oud, beginner of gevorderde, wel een groep op maat te vinden. Persoonlijke ontwikkeling, prestatieverbetering en plezier staan bij ons voorop! 

Wedstrijden

 1. Ben ik verplicht aan wedstrijden deel te nemen?
  Nee u bent niet verplicht aan wedstrijden deel te nemen. Wel stimuleren wij als Atletiek Klub Uithoorn (AKU) deelname aan wedstrijden, zowel voor de jeugd als voor de senioren/masters. Ervaring leert dat deelname aan wedstrijden prestatie- en motivatieverhogend werkt.

  Voor de jeugd zijn er gedurende het seizoen 3 cross- en 3 meerkamp competitiewedstrijden.  Daarnaast gaan een aantal jeugdleden vaak zelf naar een aantal wedstrijden in de regio.

  Vanuit de lopersgroep wordt er regelmatig (gezamenlijk) mee gedaan aan verschillende hardloopevenementen in de regio en daar buiten, waaronder de prestatielopen van het Zorg & Zekerheidcircuit. 
 2. Hoe geef ik mij op voor een wedstrijd?
  Voor de reguliere cross- en meerkampcompetitie voor de jeugd gaat de inschrijving via het wedstrijdsecretariaat. 
  Het inschrijfgeld voor deze wedstrijden wordt door AKU betaald.

  Overige cross- en meerkampwedstrijden voor de jeugd zijn op eigen initiatief, eigen inschrijving en eigen kosten.
  De trainers kunnen wel adviseren over het hoe en wat/

  Voor de senioren/masters is deelname aa wedstrijden en prestatielopen op eigen initiatief, eigen inschrijving en eigen kosten.
 3. Hoe is het vervoer naar wedstrijden geregeld?
  Het vervoer van en naar wedstrijden is op eigen gelegenheid. 

  Houd wel rekening dat parkeren in de buurt van de start soms lastig kan zijn en hetr advies is ~1 uur van te voeren aanwezig te zijn.

Clubkleding

 1. Is AKU clubkleding verplicht?
  Het verplicht dragen van AKU clubkleding is afhankelijk van het type wedstrijd / activiteit

  • Bij competitiewedstrijden (hoofdzakelijk jeugd) is conform de KNAU-regelementen clubkleding verplicht.
  • Bij wegwedstrijden (hoofdzakelijk de lopersgroepen) zoals Uithoorns Mooiste of de Dam tot Damloop is clubkleding niet verplicht, maar waarderen wij het dragen er van wel om de zichtbaarheid van AKU te vergroten.
  • Bij de trainingen is er in tegenstelling tot veel andere sporten geen clubkleding / clubtenue verplicht.
 2. Waar koop ik AKU club kleding?
  De AKU kleding is verkrijgbaar via Tineke Lakerveld. Tineke is elke 1e maandag van de maand aanwezig bij de club vanaf 18.45 uur. In overleg is afhalen op haar adres in Uithoorn ook mogelijk. Een overzicht van de prijzen is hier te vinden.

Algemeen

 1. Hoe oud moet mijn zoon/dochter zijn om 'op atletiek' te kunnen? 
  Lid worden van AKU kan vanaf 6 jaar.
 2. Heeft Atletiek- en Wandelvereniging AKU een fysiotherapeut?
  Atletiek Klub Uithoorn (AKU) heeft een samenwerking met Plexus. De sportfysiotherapeuten van Plexus zijn gespecialiseerd om op preventief en genezend te handelen en beschikken over uitgebreide kennis over sportrevalidatie, trainingsleer, inspanningsfysiologie, periodisering, sport- en bewegingsanalyse en biomechanica. 


  Als onderdeel van deze samenwerking kunnen AKU atleten en de ouders van jonge atleten op twee momenten per week gebruik maken van een inloopspreekuur. De sportfysiotherapeut van Plexus aanwezig kan hier vragen beantwoorden over blessures, advies geven over het voorkomen of verhelpen.
  Voor een werkelijke behandeling van een blessure zal hij doorverwijzen naar een fysiotherapiepraktijk. Dat kan natuurlijk Plexus zijn, maar een atleet is altijd vrij om daar zelf een keuze in te maken.

  AKU spreekuur:
  - Maandag 18.45 – 19.45 uur door fysiotherapeut Stephan Verheyen (06-21856294)
  - Dinsdag 18.15 – 19.30 uur door fysiotherapeut Wouter Witzel (06-14663396)

  Als je het spreekuur wilt bezoeken, neem dan eerst contact op met een van de therapeuten om een tijd af te spreken.
  De spreekuren worden vooralsnog gehouden in een van de kleedkamers van onze ‘buur’ Legmeervogels.

 3. Wat is het adres van AKU?
  Onze accomodatie is gevestigd op

  Sportpark Randhoorn
  Randhoornweg 120
  1422 NE in Uithoorn
 4. Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik terecht?
  Via het contactformulier  kunt u al uw vragen stellen.