1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. toolenburgerplasrun2017

Jij en ik sporten samen!

Zondag 28 mei jl. was de 'oranje zwerm' van de AKU-loopgroep van Ons Tweede Thuis sterk vertegenwoordigd bij de Toolenburgerplas Run in Hoofddorp. Onder het motto 'JIJ & IK SAMEN!' deden maar liefst 24 lopers onder zeer warme omstandigheden succesvol mee op de 3,3km 6,6km en de  10km!  

Door: Esther Visscher

De weersvoorspelling voor de Toolenburgerplas Run in Hoofddorp afgelopen Zondag was goed, zelfs iets te goed volgens sommige. Op deze stralende dag stonden maar liefst 24 lopers van de loopgroep van Ons Tweede Thuis aan de start van de 3e Toolenburgerplas Run, onderdeel van de Sportfair 2017. 

Er kon gekozen worden uit 3 verschillende afstanden; 3,3 km dat is één ronde rond de Toolenburgerplas, 6,6 km oftewel twee rondes of 10 km waarbij de lopers drie rondes rond de Toolenburgerplas mochten doen. De meeste lopers kozen voor de gulden middenweg en kozen voor 2 rondjes (6,6 km).  Een aantal fanatiekelingen ging echter voor de volle 3 rondes (10 km).  Met de start om 12.00 uur en een temperatuur die flink op liep was 2 rondjes achteraf een heel verstandige keuze geweest, maar ja .... sommige dingen weet je ook niet bij het aanmelden.

De loop was best pittig. Naast de hoge temperatuur had de organisatie namelijk voor wat extra uitdagingen gezorgd met een stuk schelpenpad en een 'klein' klimmetje halverwege. Maar gelukkig hadden de goed geoefende lopers van Ons Tweede Thuis hier weinig moeite mee. 

'Maar we doen dit omdat we het leuk vinden'  is letterlijk een keer of tig door mijn hoofd gegaan. En ja het was leuk! De sfeer zat er goed in. En het is een kick om te zien hoeveel oranje shirtjes van Ons Tweede Thuis er mee liepen en hoe deze zelfde oranje shirtjes elkaar bij de finish aanmoedigde en je door de laatste paar meters heen juichten, schreeuwden en zelfs naar de finish toezongen voor de jarige onder ons.

Er werd zelfs in de prijzen gelopen. Na het verplichte wachten op de prijsuitreiking gingen we als groep naar huis, onderweg werden nog wat kilometertijden doorgesproken onderlinge inhaalpogingen wat aangedikt en terug gekeken op een geslaagd wedstrijd. Het was een mooie dag!

Over loopgroep Ons Tweede Huis
De loopgroep Ons Tweede Thuis bestaat uit cliënten, begeleiding en familieleden van Ons Tweede Thuis.  De loopgroep traint iedere dinsdagavond van 18.15 tot 19.30  bij Atletiek Klub Uithoorn onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Deze trainingen worden mogelijk gemaakt door een subsidie van fonds gehandicaptensport.