1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. wijnmarathon-met-aku

Wijnmarathon met AKU

Vrijdagmiddag 30 septemberwas het eindelijk zover: om 13:00 uur werd er afgereisd naar Maastricht. In de StayOkay aldaar zouden we ons voorbereiden op de Wijnmarathon vanaf Wijngaard. Na een rondje wandelen door Maastricht werd er goed gegeten in het Hostel. Hoewel we bij de Wijnmarathon ‘slechts’ de 10 km variant gaan doen met z’n allen, moet je toch de avond van tevoren al de basis gelegd hebben!!

Op zaterdag, na een heerlijk ontbijt, zijn we met de auto afgereisd naar Wittem. Vervolgens werden we met een bus naar Wahlwiller gebracht, wat goed geregeld! Het laatste stuk de heuvel op, moest wandelend afgelegd worden. Al gauw werd duidelijk dat het wel eens een ‘pittige’ middag zou kunnen worden. Nog steeds was het druilerig weer na een regenachtige nacht. En aangezien er bijna alleen over onverharde paden gelopen zou worden door het heuvelachtige landschap, beloofde dit een ‘beste uitdaging’.

Wijn, wijn, wijn...

Om 13:00 vertrok de halve marathon. Gelukkig was ondertussen de zon gaan schijnen. ’s Morgens was het nog wat guur maar ineens was het best warm om te rennen zodat de jasjes niet mee hoefden. En om 13:30 mochten wij los en begonnen we de tocht op glibberige paden naar beneden. In vergelijking met de steile hellingen naar boven, bleek dit toch nog het makkelijkste stuk van het parcours te zijn!
In totaal moesten er meer dan 200 hoogtemeters overwonnen worden. Het naar beneden lopen was vervolgens een behoorlijk kuitenbijtertje! Als je, zoals wij, gewend bent om bij het hardlopen nagenoeg alleen maar vlak te lopen op een verharde weg, dan is dit best een uitdaging. Normaal draaien we voor een halve marathon onze hand niet om, maar in deze omstandigheden is 10km best een uitdaging!!
Op de 5km en 10km was er gelukkig een verfrissingspost, met natuurlijk ook de mogelijkheid om de lokale wijn te proeven. Op de 5km hebben we dit aanbod toch maar aan ons voorbij laten gaan, maar na de finish hebben we het ons goed laten smaken. En dat hadden we ook verdiend, want er is verdienstelijk gelopen!!

Karin

En dat hadden we ook verdiend, want er is verdienstelijk gelopen!! Onze eigen Karin Versteeg eindigde nota bene als 3e vrouw in een tijd van 0:57:25.

Leon

Als 6e man eindigde Leon Kiefte in een tijd van 0:56:45 en was hiermee de snelste AKU deelnemer, en dat terwijl hij nog 400 meter extra heeft gelopen door een gemiste afslag.

Harry en Theo

Jaap Bouwmeester eindigde als 14e man in 1:03:22, Harry Langeveld als 21e man in 1:07:03, Theo van Rossum als 22e man in 1:07:07 (revanche de volgende keer?), Atie van Oostveen als 6e vrouw in 1:07:53 en tenslotte Sandra van Veen als 38e vrouw in 1:25:36.

Atie en Jaap

Sandra

Supporters Ina en Huub

Als je nagaat dat er 181 mensen gefinished zijn, dan zijn dit serieuze resultaten!!
De supporters Ina Sprenger en Huub Jansen zorgden voor de aanmoedigingen en de foto’s. Hopelijk zijn deze volgend jaar weer fit zodat ze ook mee kunnen doen. Ondertussen werd het weer steeds mooier, en de wijn steeds lekkerder…
Nadat bij terugkomst de modder tot achter de oren weer weggehaald was, konden we ons opmaken voor een verdienstelijke maaltijd bij La Cubanita.
Gelukkig was dit onbeperkt eten😊.

Op zondagochtend werd er nog een kort herstelrondje gelopen (herstellen van de 10km of de…), waarna fris en fruitig nog het ontbijt in de StayOkay werd genuttigd. Door middel van een Escape tour met GPS hebben we die dag Maastricht nog verder leren kennen. Ook nu was het lekker weer met het zonnetje erbij. Daar hebben we ook lekker van genoten en dit zal waarschijnlijk de reden zijn dat niet alle teams het binnen de gestelde tijd van 2 uur hebben gered. De tocht was superleuk om te doen.
Je kunt niet naar Limburg gaan zonder vlaai te eten dus daar hebben we dit gezellige en sportieve weekend mee afgesloten.

Nagenieten

De terugreis van ruim 2 uur was niet lang genoeg om na te praten over dit geweldige weekend, dus pakken we dit dinsdagavond verder op tijdens de wekelijkse baantraining op sportpark Randhoorn. Tevens kunnen we alvast weer stiekem gaan nadenken over de vraag waar volgende jaarlijkse hardloopweekend naartoe gaat.