1. faq
 2. contact
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. jeugd wedstrijden

Wedstrijden voor de atletiek jeugd

Naast trainen is het ook leuk om aan wedstrijden mee te doen. Wij stimuleren dan ook de jeugd van alle leeftijden aan de competities mee te doen.

Atletiek kent een iets andere competitie opzet dan sommige andere sporten. In het voorjaar is er de baancompetitie waarbij een meerkamp wordt afgewikkeld en in het najaar staan de 'cross wedstrijden' op het programma. Dit zijn beiden series van 3 wedstrijden, waarbij de beste teams en individuele atleten naar een regio finale gaan.  Hiernaast zijn er voldoende mogelijkheden om individueel aan losse wedstrijden en prestatielopen mee te doen. Bij de competitie wedstrijden is clubkleding verplicht!

Cross Competitie 2019-2020

De herfst is alweer in volle gang en dit betekent dat het cross seizoen weer gaat beginnen!! Lekker rennen door het zand, door de modder, over de heuvels en andere obstakels.

Eerste wedstrijd bij AKU

De eerste wedstrijd van het seizoen is gepland op zaterdag 30 november. Dit wordt een thuiswedstrijd, want deze wordt door AKU georganiseerd. Hoe leuk is dat!!

In totaal zijn er drie voorrondes waar je aan mee kunt doen. Om je te plaatsen voor de finale moet je aan minimaal twee van de drie wedstrijden hebben meegedaan. Loop je alle drie de wedstrijden, dan tellen jouw twee beste prestaties mee voor het klassement.  Je kunt je individueel plaatsen, maar óók als team!

Waar en Wanneer?

30 November 2019, 1e cross wedstrijd bij AKU in Uithoorn
11 januari 2020, 2e cross wedstrijd bij AV TEMPO in Bussum
8 februari 2020, 3e cross wedstrijd bij AV Monnickendam in Monnickendam
7 maart 2020, crossfinale bij AV Castricum, bij camping Bakkum.

Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden voor de competitiewedstrijd van 30 november a.s. door een e-mail te sturen naar akuwedstrijdsecretaris@live.nl met daarin jouw naam, geboortedatum en licentienummer (indien bekend).  
De inschrijving sluit op zaterdag 23 november a.s.

Meer informatie

Op www.tigch.nl onder het kopje crosscompetitie staat alle informatie. AKU is ingedeeld in poule Midden.  Voor de routebeschrijving en het chronoloog kun je op deze site terecht.  Je vindt daar enkele dagen na de wedstrijd de uitslagen en na drie wedstrijden zie je of je jezelf geplaatst hebt voor de finale.
Bij iedere wedstrijd zijn er trainers van AKU aanwezig die de warming up met je doen, jouw startnummer hebben en jou begeleiden bij de wedstrijd. Je wordt minimaal een half uur voor je starttijd, in je AKU tenue, bij het parcours verwacht. De trainers zijn bij het parcours te vinden

Nog een paar tips:

 • Om je te kunnen plaatsen voor de finale moet je minimaal 2 wedstrijden hebben gelopen, je kunt je zowel individueel als per team plaatsen.
 • Meld je op tijd aan door een mail te sturen naar akuwedstrijdsecretaris@live.nl.
 • Zorg dat je je een uiterlijk een half uur van te voren meldt bij de AKU trainers. Liever nog 45 minuten zodat we  een goede team warming-up kunnen doen.
 • Houdt rekening met looptijd van parkeerplaats naar de start. Zeker in Bussum moet je rekening houden met 15 minuten extra tijd!

Wat neem je mee:

 • Hardloopschoenen of crossschoenen. Spikes kunnen bij een aantal wedstrijden,
 • AKU clubtenue (wit/rood shirt en rode broek).
 • Speldjes voor je startnummer
 • Warme jas, muts en handschoenen
 • Drogen sokken en schoenen voor na afloop
 • Paraplu en regenjas
 • Ouders, familie, vrienden en fans

CD Junioren Meerkamp 2020

Meer informatie volgt zodra de planning bekend is

Pupillen Meerkamp 2020

Meer informatie volgt zodra de planning bekend is