1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. jeugd wedstrijden

Wedstrijden voor de atletiek jeugd

Naast trainen is het ook leuk om aan wedstrijden mee te doen. Wij stimuleren dan ook de jeugd van alle leeftijden aan de competities mee te doen.

Atletiek kent een iets andere competitie opzet dan sommige andere sporten. In het voorjaar is er de baancompetitie waarbij een meerkamp wordt afgewikkeld en in het najaar staan de 'cross wedstrijden' op het programma. Dit zijn beiden series van 3 wedstrijden, waarbij de beste teams en individuele atleten naar een regio finale gaan.  Hiernaast zijn er voldoende mogelijkheden om individueel aan losse wedstrijden en prestatielopen mee te doen. Bij de competitie wedstrijden is clubkleding verplicht!

Cross Competitie 2018-2019

Lekker rennen door het zand, door de modder, over de heuvels en andere obstakels - dat is de kern van de crosscompetitie. Een serie van 3 pittige wedstrijden in de regio.  Om je te plaatsen voor de finale (4e wedstrijd) moet je aan minimaal twee van de drie wedstrijden hebben meegedaan. Loop je alle drie de wedstrijden, dan tellen je twee beste prestaties mee voor het klassement.

 De eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 is gepland op zaterdag 10 november. D it wordt een thuiswedstrijd, want deze wordt door AKU georganiseerd. Hoe leuk is dat!!

De andere wedstrijden vinden plaats op:

  • 15 december bij Suomi in Santpoort
  • 26 januari 2018 bij AV Tempo in Bussum

 
Op 16 maart 2018 vindt de finale plaats (plaats nog niet bekend).

Op www.tigch.nl onder het kopje crosscompetitie staat alle informatie.  AKU is ingedeeld in poule Midden. Ook voor de routebeschrijving en het chronoloog kun je op deze site terecht.  Tevens vind je daar enkele dagen na de wedstrijd de uitslagen en na de derde wedstrijd zie je of je jezelf geplaatst hebt voor de finale. Je kunt je individueel plaatsen, maar óók als team!

Bij iedere wedstrijd zijn er trainers van AKU aanwezig die de warming up met je doen, jouw startnummer hebben en je begeleiden bij de wedstrijd. Je wordt minimaal een half uur voor je starttijd, in je AKU-tenue, bij het parcours verwacht. De trainers zijn bij het parcours te vinden bij de AKU-vlag. Verdere informatie is ook te vinden op www.AKU-uithoorn.nl onder het kopje jeugd en wedstrijden.

Voor de eerste wedstrijd kun je jezelf aanmelden door een mail te sturen naar akuwedstrijdsecretaris@live.nl.
Mocht je je al hebben aangemeld, dan hoef je dat niet nog een keer te doen. Maar meld je wel af, mocht je toch niet mee kunnen doen.

Voor vragen kun je terecht bij jouw trainer.

CD Junioren Meerkamp 2019

Hoewel de locaties nog niet bekend zijn, de data liggen wel al vast. De CD competitie is een team wedstrijd. Het is dan ook van groot belang dat er zoveel mogelijk atleten mee doen zodat jullie op alle onderdelen punten kunnen scoren. Zet de data dus snel in je agenda zodat we dit jaar goed scoren!
CD Junioren  
6 april 1e ronde
25 mei 2e ronde
22 juni 3e ronde
7 september finale
Meer informatie volgt zo spoeding mogelijk

Pupillen Meerkamp 2019

Van de zomer is er wederom de pupillen meerkamp competitie waar je zowel als atleet, maar ook als team kunt plaatsen voor de finale. Net als bij de cross competitie in de winter bestaat de baancompetitie uit 3 wedstrijden gevolgd door een finale waar je als team of individueel voor kan plaatsen. Het is nog niet bekend waar de wedstrijden zijn, maar de data zijn wel al bekend. Zet ze dus alvast in je agenda!!

Pupillen Meerkamp
1e wedstrijd: zaterdag 13 april bij AV Startbaan in Amstelveen
2e wedstrijd: zaterdag 18 mei bij AKU in Uithoorn
3e wedstrijd: zaterdag 15 juni bij Phanos in Amsterdam

Junioren Competitie
1e wedstrijd: zaterdag 20 april 2019
2e wedstrijd: zaterdag 25 mei 2019
3e wedstrijd: zaterdag 22 juni 2019