1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. lopersweekend-2018

AKU Lopersweekend 2018

Op vrijdag 26 oktober zijn 17 lopers / loopsters weer een weekend uitgegaan voor het inmiddels traditionele AKU Lopersweekend. Een initiatief vanuit de groep om gezellig samen ergens in Nederland op stap te gaan, elkaar beter te leren kennen en natuurlijk een leuk hardloopevent mee te pakken. Een verslag door mede-organisator Theo van Rossum.

Dit jaar was de bestemming voor het jaarlijke AKU lopersweekend dichterbij dan anders .... HAARLEM! Het was daarom ook eigenlijk de bedoeling om op de fiets te gaan, maar gezien de weersvoorspellingen werd het met de auto.

Bij aankomst eerst de bedden op gemaakt en daarna een bakkie koffie. Toen de groep bijna compleet was een vijf uur borreltje en om 18.00 u stond ons diner op tafel.
Er was nog eten bewaard voor Marja en  Harry die iets later aankwamen.

Om 21.00 u was het tijd voor het avond spel dit was jachtseizoen d.m.v. een app.  Op de telefoon werd er in drie groepen gezocht in het park in de buurt naar de ontsnapte gevangenen. Dit was niet eenvoudig in het donker. Maar .... het is één groep gelukt. Harry had zelf gebakken cake meegenomen die erg lekker was, aansluitend nog een ronde van het jachtseizoen wat erg leuk was. Hierna nog een drankje voor het slapen gaan.

Zaterdag vroeg op voor een training van  ?????; dat was ons niet bekend!  Maar om 08.00 stond Rene, onze vaste trainer, bij het stay okee voor een speciale training.
De hevige regenbui tijdens het lopen maakte ons niets uit. Extra oefeningen voor de wedstrijd van morgen zodat we goed aan de start konden staan.

Na de training konden we om 09.00 aan een stevig ontbijt om weer op krachten te komen, lekker douchen en een wandeling in het nabij gelegen park.  De lunch stond om 12.00 u voor ons klaar, wat heerlijk smaakte. In de middag stond er een puzzel wandeltocht op het programma. Dus om 14.00 u met de hele groep in de bus naar het centrum van Haarlem.

De puzzeltocht zat leuk in elkaar en we zijn veel te weten gekomen over de gezellige en  mooie stad Haarlem.  Om 19.00 u uit eten in de stad bij een tappas restaurant ALL You Can EAT dat moet je niet tegen atleten zeggen. Ik geloof dat de keuken geheel leeg was. Met een volle buik terug naar het stay okee gelopen om het eten wat te laten zakken. Op zaterdag redelijk vroeg naar bed want er stond nog een wedstrijd op het programma voor de zondag.

Dit was in Heemstede een 5 Km om 11.00 u en de 10 Km iets later. Mooie omgeving door het park en prima loopweer. Nadat iedereen binnen was nog een stukje van de cake van Harry en tevreden naar huis. We kunnen terug kijken op een leuk weekend met gezellige en sportieve AKU ‘ers.

Volgend jaar weer?