1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen loopgroep
  4. ronald-velten-2023

Ronald Velten geslaagd voor looptrainers examen

Afgelopen zaterdag heeft Atletiek Klub Uithoorn (AKU) jeugdtrainer Ronald Velten met succes het praktijkexamen voor Basis Loop Trainer Niveau 3 afgerond, waarmee hij nu ook gecertificeerd is als looptrainer.

De opleiding basistrainer niveau 3 is een opleiding die bestaat uit een acht tal workshops aan de Atletiek Academie, praktijktrainingen bij de eigen club, aanvullende (schriftelijke) opdrachten en een afsluitend praktijkexamen dat afgenomen wordt door de Atletiek Academie van de Nederlandse Atletiek Unie.

Onder begeleiding van AKU-trainer Rene Noorbergen doorliep Ronald de opleiding en praktijktrainingen soepeltjes en liet hij zien wat hij als trainer in zijn mars heeft. Iets dat we als AKU natuurlijk al lang wisten.

Na het succesvol afronden van zijn portfolio mocht hij op voor het praktijkexamen op de baan bij AV Tempo. Een 15tal AKU-lopers offerde hun zaterdagochtend op om te fungeren als trainingsgroep voor Ronald zijn examen en onder zijn begeleiding wikkelde ze uitdagende looptraining af.

Na een pittige nabespreking door zijn examinator kon Ronald het examen met de maximaal mogelijke score afronden en mag hij zich nu officieel hardlooptrainer noemen.

Lang tijd voor feesten was er echter niet, want Ronald mocht direct door naar het Olympisch Stadion om de Junioren C te coachen bij hun tweede competitie wedstrijd.