1. Je bent hier:
  2. home
  3. senioren trainers

De trainers van de AKU Senioren

De specialisatie trainingen voor senioren bij Atletiek Klub Uithoorn worden gegeven door Tim Verlaan. Veel mensen in Uithoorn en De Kwakel kennen hem als 'meester Tim', maar naast zijn baan als gymleraar is Tim Verlaan ook een zeer ervaren atletiek coach die ondermeer het landelijke 4 x 400 meter selectie estafetteteam, de regionale hordeselectie en meerdere talentvolle atleten heeft begeleid.

Tim Verlaan

Hoe lang ben je verbonden aan AKU?
Ik ben sinds 1993 lid van AKU. Als D junior ben ik in aanraking gekomen met atletiek. Tot 2006 ben ik zelf actief geweest als atleet, waar ik mij gespecialiseerd heb op 400 meter horden.

Hoe lang ben je al trainer?

Sinds 1998 ben ik gestart als jeugdtrainer en in 2005 ben ik gestart als specialisatietrainer sprint/horden. Hiervoor heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd binnen de Atletiekunie.  Naast mijn rol als trainer ben ik lid van de Technische Commissie en ben ik hoofdtrainer van de jeugdtrainers.

Wat bindt jou aan AKU?

AKU is mijn club geworden waar ik mijzelf thuis voel.  Een warme en gezellige club waar iedereen op zijn eigen niveau het maximale uit zichzelf kan halen. Jong/oud, recreatief/prestatie, iedereen kan en mag zichzelf uitdagen.  Het is prachtig om te zien dat atleten van AKU zich ook echt binden aan de vereniging en altijd bereid zijn om de vereniging te helpen tijdens wedstrijden, activiteiten en evenementen.

Wat is jouw mooiste loopervaring?
Als atleet heb ik veel nationale wedstrijden, Nederlandse kampioenschappen en internationale 400 meter horden wedstrijden mogen lopen. Deze wedstrijden stuk voor stuk speciaal geweest en hebben mij gevormd als atleet en trainer. Succeservaringen, maar ook zeker teleurstellingen heb ik omgezet in een leerproces voor mijzelf en mijn atleten. Mijn mooiste wedstrijd is mijn race waar ik mijn persoonlijk record heb gelopen tijdens de Gouden Spike. Hier viel alles op zijn plaats (mentaal en fysiek) en de overwinning was een gevolg.

De mooiste ervaring als coach is het proces wat ik meemaak met atleten. Het continu bijsturen van schema´s, de individuele gesprekken en de band die hierbij opgebouwd wordt, zorgen voor een hele bijzondere ervaring. Uiteindelijk zijn alle persoonlijke records, de medailles tijdens de Nederlandse Kampioenschappen en het behalen van de Olympische Spelen een gevolg van een mooi en intensief proces.