1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. aku-jeugdkamp-2016-olympische-spelen

AKU Jeugdkamp 2016 'Olympische Spelen'

Afgelopen weekend was het dan zover ... het jaarlijkse AKU Jeugdkamp! Na de vele trainingen met vragen van kinderen als: ‘Wat gaan we nu precies doen op kamp? Krijgen we weer een spooktocht? Mogen we snoep meenemen? Wat is het thema? Gaan we een dropping doen?’, was het Vrijdag 7 oktober dan eindelijke zover. De start van een onvergetelijk weekend met veel spelletjes, veel plezier, veel snoep en weinig slaap!

Door: Vanity Plasmeijer

We verzamelden we rond 18.30 uur op de parkeerplaats bij AKU. Rond 20.00uur kwamen de eersteauto’s in Naarden aan en kon het inrichten van de huisjes beginnen. Van te voren heeft de jeugdcommissie een planning gemaakt van de huisjes, zodat alle vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar zouden zitten en ook met de leeftijd is rekening gehouden. Het inrichten van de huisjes ging vlot, de kinderen hebben zelf hun bed opgemaakt en de zakken snoep werden tevoorschijn gehaald. Nadat alles netjes ingericht was, konden we het kamp officieel openen en het thema bekend maken. Het thema dit jaar was ‘Olympische spelen’ en de kinderen werden verdeeld over zes teams. Dit weekend gingen de volgende landen tegen elkaar strijden, om de ‘Olympische trofee’ binnen te halen: Nederland, Brazilië, Australië, Canada, Japan en Italië. Elk spel werd met het team gespeeld, om zoveel mogelijk punten binnen te halen!

Na wat drinken en een zakje chips ging het eerste spel van start, genaamd: ‘Blaasbal’.  Telkens moesten er twee landen tegen elkaar strijden en proberen met een rietje een pingpongballetje in het doel van de ander te krijgen en zoveel mogelijk te scoren. Nadat alle teams tegen elkaar gespeeld hadden, was er tijd voor een pauze met limonade, vanwege het vele blazen.

Later op de avond hadden we nog een avondspel: ‘Levend Cluedo’. Daphne Schippers was vermoord en de kinderen moesten bij de verdachten, die verstopt zaten in het bos, vragen stellen over deze moord, om erachter te komen wie de moord had gepleegd, waarom, hoe, waar en hoe laat? Nadat de moordzaak opgelost was, gingen de kleinste kinderen, tot de A1,naar hun huisje om lekker te gaan slapen.  Vanaf de A2 werden er drie groepen gemaakt en kon ook dit jaar de ‘beruchte dropping’ niet achterblijven, ze hadden er tenslotte ook om gezeurd. Per groep werden ze gedropt op diverse plekken, met leiding, op ca. 5km afstand. Nu was het uitzoeken, waar gaan we heen? Links of rechts, of toch rechtdoor?  Sorry ouders, deze nacht lagen de kinderen echt niet eerder te slapen dan 03.00 uur!

AKU Jeugdkamp 2016 'Olympische Spelen' - Zondag

Zondagmorgen was het ook rond 08.00 uur nog erg stil in de huisjes en was het aan de trainers om de kinderen wakker te maken. Met een luid geklop op de ramen en deuren van de huisjes, en het binnenstappen, schrokken de kinderen wakker.  Voor het ontbijt werd er door Simone en Vanity een ochtend gymnastiek/dans gegeven om lekker fit wakker te worden. Na het ontbijt hebben we redelijk snel alle huisjes leeggeruimd, zodat we nog een laatste spel konden gaan doen met elkaar.

Dit keer was, zoals elk jaar: ‘Het drie kleurenspel’, aan de beurt. Hierin worden de teams in drie groepen verdeeld en moet elk team een ander team tikken, maar jijzelf kan door weer een ander team getikt worden. Kortom snel iemand tikken, naar de gevangenis brengen en je teamgenoten uit de andere gevangenis weer proberen te bevrijden.

Er werd nog een laatste lunch genuttigd, met daarbij een lekker stukje fruit en er kon nog even ‘vrij’ gespeeld worden, voordat de ouders kwamen om de kinderen weer op te halen. Helaas was het rond 13.00 uur zover en konden de eerste kinderen al naar huis gebracht worden. Na de laatste check konden ook de trainers en jeugdcommissie op weg naar huis.

Namens de jeugdcommissie en de trainers van dit geweldige jeugdkamp willen we alle kinderen bedanken voor het super kamp, wat we weer hebben beleefd samen met jullie. Hopelijk hebben jullie zondagavond allemaal lekker kunnen slapen en staan jullie maandagavond weer paraat op de atletiekbaan.

Groetjes: de Jeugdcommissie en de trainers van AKU

AKU Jeugdkamp 2016 'Olympische Spelen' - Zaterdag

De volgende morgen was het nog lang stil op het terrein en werden de eerste oogjes pas rond een uurtje of 8 geopend, ja ouders, echt waar! Jeugdkamp doet wonderen, zelfs de leiding kon lekker uitslapen.  

Nadat we gezamenlijk hadden ontbeten, maakten we een mooie groepsfoto in onze gekleurde t- shirts (mede mogelijk gemaakt door Arie Bottinga) en konden we aan de slag met het volgende spel: ‘Olympic Champs’.  Er moesten 7 onderdelen uitgevoerd worden: van tijgeren tot aardappelen gooien, van ei hoog houden tot ballon kapot prikken! Het enthousiasme spatte er aan alle kanten vanaf, ook was er veel gegaap. Nadat de spellen klaar waren, was het tijd voor een lekker broodje knakworst en een bakje soep, wat zeker verdiend was, na het harde bikkelen.

Na een uurtje ‘vrij’ spelen was het middagspel aan de beurt: ‘Vossenjacht’. De trainers zaten verstopt in het bos en de kinderen gingen proberen de vossen te achterhalen. Dit was nog niet zo eenvoudig, aangezien ze op hun papiertje geen namen hadden staan, alleen nummers. Indien het nummer klopte bij de vos, moest er een opdracht uitgevoerd worden of een vraag beantwoord worden, hiermee waren weer punten te behalen voor je team.  Na het spel hadden de kinderen weer tijd om  ‘vrij’ te spelen op de gave locatie. Er was een groot bos, grasveld en een bootcamp parcours, wat alleen voor ons was, dus de kinderen hebben zich hier onwijs goed vermaakt!

‘s Avonds hebben we heerlijke macaroni gegeten, met pastasaus van slagerij Heemskerk en daarna nog een heerlijke toetje. Ondertussen werd het avondspel al voorbereid, die avond gingen we het spel: ‘Smokkelspel’ spelen, waarbij er in drie teams gespeeld werd en er olympische medailles gesmokkeld moesten worden naar het thuishonk.  Helaas waren er ook juryleden aanwezig, die de medailles weer konden afpakken. Hiervoor moest je snel wegrennen en proberen niet getikt te worden. Uiteindelijk won het team, die zoveel mogelijk medailles naar de overkant heeft kunnen brengen.  Na het spel hebben we gezongen bij het kampvuur, met chocolademelk en marshmallows, ook werden er spannende verhalen voorgelezen. Sommige oogjes werden al aardig moe en de jongste kinderen zijn lekker naar bed gegaan.

Voor de oudste kinderen, vanaf de A2, werd er nog een spannend verhaal verteld, voordat de spooktocht kon beginnen. Na een kleine wandeling door het bos werd de blinddoek omgedaan en moest het parcours gevolgd worden, door middel van het vasthouden van het touw. Onderweg van dit parcours werd er luid geschreeuwd en dicht tegen elkaar aangelopen, vanwege de spanning. Uiteindelijk heeft iedereen het einde van het parcours gehaald.
Die avond was het iets eerder bedtijd, dan vrijdagavond en een stukje kouder. Alleen de drie oudste dames vonden het wel erg gezellig om nog met de leiding te gaan dansen, of liever gezegd tosti’s te gaan maken en op te eten.