1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. cross-av-hilversum

Cross AV Hilversum

Door: Marie-Jose Goumans
De laatste regiocross van het seizoen 2017-2018 werd door GAC georganiseerd in het Goois natuurreservaat: ’t Laer’. Wat een mooi gebied om in te mogen rennen, en samen met een zonnetje was het een perfecte cross voor zowel atleten als supporters. Daar aangekomen kwamen de trainers Iseline, Paulien, Thijmen en Vera erachter dat de start van de wedstrijd toch zeker een kwartier lopen was vanaf de parkeerplaats. Er werd snel een bericht op facebook gezet en naar de verschillende groepen een bericht gestuurd om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd zou vertrekken.

De dag begon met een kleine wijziging van het parcours. Er lopen namelijk runderen los in het natuurreservaat en een aantal van de dieren hadden die ochtend besloten om op de route van de 1000m te bivakkeren.  Na snel puzzelen heeft de organisatie dit prima opgelost. Het werden 2 rondjes van 500m wat voor het publiek erg leuk was. De atleten kwamen nu namelijk veel vaker langs om aangemoedigd te worden. Het parcours was zwaar, heuvels, zand en modder, en het laatste stuk naar de finish was stiekem berg op en toch nog best lang, wat het voor de toeschouwers soms heel spannend maakte.

Na een hele spannende eindsprint was er een 1eplaats voor Akira Kerr bij de JPB, en Sem Rossing finishte als 1e bij de JPC. Paulien Idema werd 3ebij de MJB, maar wat hebben ze het alle 35 super gedaan! Nu nog even wachten tot we weten wie er door is  naar de regiofinale op 17 maart in Soest.

 

https://gac.smugmug.com/Jeugdatletiek/2018/Pupillen-3e-Regiocross-poule-midden/