2. home
  3. verslagen jeugd
  4. aku-pupillen-in-topvorm-tijdens-finale

AKU pupillen in topvorm tijdens finale

Zaterdag 14 september werd de competitie finale voor pupillen georganiseerd in Heerhugowaard. Drie AKU pupillen hadden zich individueel geplaatst voor de finale, waaraan de beste 20 atleten van Noord-Holland aan deel mochten nemen. Roel Verlaan, Florian Faber en Esmee Kriger mochten op basis van hun prestaties tijdens de eerdere competitiewedstrijden aan de start verschijnen.

Door Tim Verlaan

Roel Verlaan stond aan de start bij de jongens mini pupillen. De AKU atleet begon de dag met een officieel defilé, waar alle atleten en ploegen werden voorgesteld aan alle supporters. Een officieel moment, wat de nodige indrukken gaf voor de jonge atleet. Roel begon de dag met verspringen. De tweede poging was de beste, Roel noteerde een afstand van 2,86 meter. Bij de sprint liep Roel in de laatste en snelste serie en eindigde heel knap als 5e van alle deelnemers. Hij noteerde een nieuwe persoonlijk record van 7,29 seconden. Door deze tijd stond Roel in de top van het klassement. Bij het balwerpen liet de Kwakelaar zien dat hij in goede vorm was, door de bal 21,92 meter weg te gooien. Een nieuw persoonlijk record en de 3e prestatie van de dag. Roel eindigde na de meerkamp op een hele knappe 4e plaats en ontving vol trots zijn medaille.

Florian Faber was na de drie voorrondes als 5e geplaatst voor de finale. Florian begon de dag zeer sterk en behaalde bij het verspringen een prachtig persoonlijk record van 4,13 meter. Zijn vorige pr stond op 4,01, dus dit was een grote verbetering. Op de 60 meter sprint kwam Florian in 9,77 seconden over de finish, dit was maar 0,01 sec boven zijn persoonlijk record. Bij het balwerpen liet Florian zien dat zijn specifieke trainingen bij AKU zijn vruchten beginnen af te werpen. Hij behaalde hier de 3e prestatie van de dag en kwam tot een mooie afstand van 33,82 meter. Een geweldige meerkamp van de AKU atleet die op een hele knappe 4e plaats eindigde. Ook Florian mocht zijn medaille op het podium in ontvangst nemen.

Esmee Kriger, zeer talentvol op de lange loopnummers, stond na de drie voorrondes als 10e op de startlijst. Esmee begon de finale heel sterk en behaalde bij het balwerpen een persoonlijk record van 23,14 meter. Op de 60 meter sprint kwam de AKU atlete erg dicht in de buurt van haar persoonlijk record. Esmee startte in de snelste serie en finishte in haar race als 6e in een tijd van 9,56 seconden. Bij het afsluitende onderdeel, verspringen zorgde Esmee voor een geweldig resultaat. Ze sprong bijna een halve meter verder dan haar oude pr. Haar vorige record stond op3,57 meter en tijdens de finale kwam Esmee tot een sprong van 4,02 meter. Een geweldige afsluiting met twee persoonlijke records. De strijd om de medailles was bij de meisjes pupillen A ontzettend spannend. Esmee eindigde op een mooie 7e plaats, op maar 20 punten van de nummer 2.

De drie AKU atleten mogen heel trots zijn op hun prestaties en progressie.