1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. atletiek-klub-uithoorn-verslagen-jeugd

Twee podiumplaatsen Sindy de Bruijn bij de D-spelen

Bij Phanos in Amsterdam vindt elk jaar in september de D-spelen plaats. Deze wedstrijd geldt als het officieuze NK voor D-junioren. De beste D-junioren uit het land komen naar het Olympisch stadion om bij deze zeer goed bezochte wedstrijd hun beste prestatie van het jaar neer te zetten. Afgelopen zondag 4 september deden namens AKU deden Sindy de Bruijn en Niels Rewijk mee.

Sindy is een talentvolle sprintster en kwam deze dag uit op de 60m en 150m. Samen met trainer Marcel heeft ze de zomerperiode aangepakt om extra goed te trainen voor deze wedstrijd en het doel was om 2 finaleplekken te halen. Rekening houdend met series en halve finales zou dit betekenen dat ze in een tijdsbestek van zo’n 5 uur in totaal 5x aan de start zou moeten verschijnen. Het zou dus een behoorlijk zware dag gaan worden.
 Sindy bleek echter in topvorm en doorliep vrij gemakkelijk en ontspannen de series en halve finales, waardoor haar doelstellingen al behaald waren. Alles wat daarna volgde zou een bonus zijn en ze ging dan ook onbevangen beide finales in.
In de finale 150m kwam zij na een goede start als eerste de bocht uit en wist haar snelheid goed vast te houden tot het eind. In de laatste meters werd ze nipt geklopt, maar haar tweede plaats in een tijd van 20.53 sec. is echt een superprestatie en haar blijdschap was dan ook enorm!
 
Niet veel later moest ze weer aan de start staan voor de finale 60m. Met al een medaille op zak stond ze glimlachend aan de start en na wederom een superrace finishte ze als 3e in een tijd van 8.60 sec, wat gezien de snelste tijden van haar tegenstanders het hoogst haalbare was.
Twee superprestaties! Heeft AKU de nieuwe Dafne Schippers in huis?
 
Niels kwam deze dag uit op de 1.000m en het verspringen, met wisselende resultaten. Bij het verspringen kwam hij tot een beste afstand van 3.91m, waarmee hij onder niet optimale weersomstandigheden toch niet ver van zijn PR vandaan bleef. Ook op de 1.000m waren de weersomstandigheden zwaar en leek Niels daar toch last van te hebben. Met een tijd van 3:52,45 bleef hij helaas ver verwijderd van zijn PR.