1. faq
 2. contact
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. verslagen jeugd
 4. cross-bij-aku-weer-een-groot-success

Cross bij AKU weer een geslaagd evenement

Atletiek Klub Uithoorn (AKU) beet afgelopen zaterdag 10 november jl. de spits af met de organisatie van de eerste crosswedstrijd in het district voor het seizoen 2018/2019. Maar liefst 15 verenigingen wisten de weg naar Uithoorn te vinden, leidend tot een record aantal van 880 jeugd atleten die met elkaar de strijd aangingen op een uitdagen parcours op en rond het AKU terrein! Iets waar we als AKU super trots op zijn! 

Door: Wim Verlaan

Op de dagen voorafgaand aan de lopen waren een aantal vrijwilligers van de organiserende vereniging bezig geweest om de parcoursen over de 6 afstanden goed uit te zetten en de start- en finshplekken goed in te richten. Op de dag zelf stonden meer dan 30 vrijwilligers van AKU op tijd klaar op de verschillende posten: bij de inschrijftafel en de registratie van de uitslagen, bij de start en finish en op de verschillende wisselpunten van het parcours en bij de catering.

Om 11.00u. starten de A-junioren over hun afstand van 2.500 meter en zo had elke leeftijdscategorie zijn eigen afstand, hoe jonger hoe korter, tot aan 600 meter voor de mini-pupillen van 5 en 6 jaar. In totaal gingen er 16 groepen van start, allen geleid door een voorfietser die op zijn mountainbike er voor zorgde dat alle lopers de goede route liepen.

In de dagen naar de cross toe beloofden de weersvoorspellingen niet veel goeds, maar uiteindelijk viel het erg mee, alleen de laatste 5 á 6 groepen hadden wat last van lichte regen, maar bij een echte wintercross hoort dat er ook een beetje bij.

Als AKU zijn we er trots op dat Wethouder Jan Hazen ook aandachtig toeschouwer was bij een deel van de wedstrijd en zelfs een aantal groepen bij de start heeft weggeschoten.

Uitslagen
 • Bij de meisjes junioren B werd Pauline Idema 12e
 • Wouter Voorn werd bij de grote groep junioren C knap 18e, direct gevolgd door Benjamin Klooster. Sjoerd Zuiderduin werd 32een direct daarachter Wolf van Strijen en Kik Peters.
 • Bij de junioren D 2ejaars was Peter Idema 18een Robin Gunther 21e.
 • Bij de jongens junioren D 1ejaars bereikten Iver van Streijen en Koen Kaiien een 9een 10eplaats, werd Casper Schaardenburg 21e, Morris de Kuijer 22e, Lars Wiedijk 35een Sem van loveren 40e.
 • Lexie Romme behaalde bij de meisjes junioren D 2ejaars een prachtige 9eplaats, Lotte Kes was 19eJulia van Luinen 26e.
 • Bij de meises junioren D 1ejaars was Maud Schrama 30e.
 • Bij de jongens mini werd behaalde Jip Hofmeister, pas 5 jaar en een week lid, een prachtige 5eplaats, Roel Verlaan werd 12een Frederik Burger 26e.
 • Bij de meisjes mini werd Evi Schoen in haar eerste wedstrijd heel mooi 8e, Rowan van Kempen 13e, Lotte Vermeulen 14een Alicia Verkerk 21e.
 • Luuk van Maanen werd bij de jongens pupillen C 11e, Liam Roling 17e, Ruben van Vliet 23e, Senn  Koek 33een Ruben Zijerveld 46ein zijn eerste wedstrijd. Bij de meisjes eindigde Suus Hogenboom op een mooie 7eplek en werd Josephine de Jong 23e.
 • Bij de jongens pupillen B behaalde Sem Rossing een prachtige 4eplaats, werd Jay van Kempen 31e, Tim Taanman 56een Sebastiaan Schinkel 69e.
 • Marit Wiedijk kwam bij de meisjes B als 31 binnen en Naomi Keteku 41e.
 • Mark Westra werd 18ebij de jongens pupillen A 1ejaars, Jannick de Jong 38e, Ilian Kuiper 55e, Ivo Meijer 58e.
 • Esmee Krieger werd knap 4ebij de meisjes pupillen A 1ejaars, Fleur Hofmeister werd 12e, Dana Hogenboom 22e, Isa Bouwman 34e, Mirte Gunther 43e, Amber Springer 47e, Marlou smorenburg 53een Nienke van Maanen 61e.
 • Elin van Dijken eindige op een knappe 3eplaats bij de meisjes pupillen A 2ejaars, Laura van Luinen 32, Tess van Toil 37een Zara Velten 47e.

AKU kan terugkijken op een geweldige sportdag die zeer goed georganiseerd was en zonder enige wanklank verliep. Met name dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van AKU die deze dag aanwezig waren! 

Een selectie van foto's staat op de (besloten) AKU facebook pagina