1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. aku-atletiek-klub-uithoorn-clubkampioenschappen-2018

30 september 2018

Zondag 30 september j.l. organiseerde AKU de jaarlijkse clubkampioenschappen. Een leuke wedstrijd, bedoeld voor AKU atleten en hun
familieleden, vrienden en vriendinnen. Net als voorgaande
waren de ook dit jaar de weergoden goed gezind. Een perfect zonnige en windstille dag voor zowel sporter als toeschouwer. Beiden waren
dan ook in grote getalen aanwezig op de atletiekbaan.
In totaal hadden 133 atleten, verdeeld over 24 categorieën, zich ingeschreven. De deelnemers konden kiezen om deel te nemen aan de
meerkamp, de 3000 meter of de 1000 meter G-RUN.

Mini pupillen

De mini pupillen mochten het spits afbijten. De mini pupillen startten hun 4-kamp met balwerpen.
De jongste pupillen waren met maar liefst 17 atleten waarvan 12 jongens en 5 meisjes, variërend in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Senn Koek en Tygo van Dijken namen bij het balwerpen de leiding met worpen van maar liefst 14 meter. Liam Röling, Ruben van Vliet en Roel Verlaanbehaalden veel punten bij het verspringen door ruim over de 2 meter te springen. Deze jongens streden om de medailles.
Uiteindelijk kwamen Liam, Ruben en Roel op het podium om een medaille in ontvangst te nemen. Met een verschil van twee punten, werd Tygo 4e en de 5e plaats was voor Senn. Jip Hofmijster liet met zijn 5 jaar het kaas niet van zijn brood eten. Met maar liefst 8,9 sec op de 40 meter en een tijd van 1.41 op de 600 meter, eindigde hij in totaal op een 6e plaats. Net voor Tim Solopchuk die helaas bij de 600 meter moest uitstappen. Frederik Burger en Siem Verlaan (4 jaar) streden samen om de 8e en 9e plaats. Mats van Manen behaalde op zijn debuut prachtige resultaten en eindigde als 10e. Het jongste stel van deze groep, Finn en Luuk Duifhuis eindigden op een gedeelde 11e plaats. Het publiek heeft genoten van deze toppers.

Bij de meiden kwamen Suus Hogenboom, Josephine de Jong, Evi Schoen, Rowan van Kempen en Mila Wegbrands in actie. Met een balworp van maar liefst 11,46 m nam Suus direct de leiding. Dit hield ze bij alle onderdelen vast. Josephine en Evi zaten met alle onderdelen dicht bij elkaar, maar Josephine maakte het verschil op het verspringen met maar liefst 2,20 m. Uiteindelijk won Josephine zilver en ging Evi met een bronzen plak naar huis. Rowan werd mooi 4e met twee persoonlijke records, op de 40 en de 600 meter. Mila eindigde op een 5e plaats, aangemoedigd door haar fans.

C Pupillen

Ook in deze categorie een leuke strijd bij de negen jongens om het podium. Thijs Schoen nam bij het verspringen de leiding met een sprong van 3,17 meter, op de voet gevolgd door Sem Rossing en Tim Taanman. Sem was het snelste op de 40 meter sprint en Tim won het balwerpen met maar liefst 21,33 m. De 600 meter zou bepalend zijn voor wie het goud, zilver en brons omgehangen kreeg.
Uiteindelijk stond Sem op het hoogste podium na een snelle race in 2.17 min, op de voet gevolgd door Collin Röling die in het eindklassement op een 4e plaats eindigde. Thijs kwam als 3e over de streep en bleef zo concurrent Tim voor in het klassement waardoor hij met het zilver naar huis ging. Jay van Kempen eindigde met PR op balwerpen en de 40 meter op een mooie 5e plaats, gevolgd door Jeroen Hoes die met een tijd van 7,1 sec als snelste over de finish kwam op de 40 meter sprint. Op de 7e plaats eindigde de pas 7-jarige Luuk van Manen die zowel op het verspringen als de 600 meter de 4e plaats in de wacht sleepte. Sebastiaan van Schinkel wierp de bal bijna 10 meter weg en eindigde op de 8e plaats en 9e werd Cian van Lammeren die alleen aan het verspringen deelnam.

Bij de meisjes C was het verschil tussen de winnares van de meerkamp en de andere meiden erg groot. Met bijna het dubbele aantal punten, mocht Nynke Veen op het hoogste podium plaats nemen. Met name op het verspringen maakte zij het verschil met een sprong van 2,82 meter.
Op de 600 meter kreeg zij serieuze concurrentie van Marit Wiedijk die met dezelfde tijd over de finish kwam. Marit werd in het klassement 3e, vlak achter Naomi Keteku die een razendsnelle 40 meter liep in een tijd van 7,6 sec. Arantxa Ligtvoet en de jarige Zara Burgers werden in deze categorie 4e en 5e en mogen heel tevreden zijn met hun prachtige prestaties.

B Pupillen

In deze categorie verschenen er acht jongens aan de start. Florian Faber, Jannick de Jong, Dayiro Thomas, Mark Westra, Akira Kerr, Finn Verhaar, Andy Baron en Arco Kolhoop. Dat Florian het goud zou winnen, was na een sprint in 7,0 sec en een balworp van maar liefst 34,84 meter, vrij duidelijk. Akira was op de 600 meter met een tijd van 2.04 min. veruit de snelste van het veld en eindigde in het klassement als 2e.
De strijd om de 3e plaats was in deze categorie groot. Na 3 onderdelen stond Dayiro Thomas op een 3e plaats, mede door zijn verre sprong van 3,31 meter, gevolgd door Jannick en Mark. De 600 meter zou het verschil moeten maken. En dat deed Mark met een tijd van 2.17 min waarmee hij Jannick op 2 seconden achter zich hield. Dayiro moest de jongens voor zich laten en eindigde op een goede 5e plaats. Finn werd 6e en zal trots zijn op zijn balworp van ruim 25 meter. Arco behaalde de 7e plaats na een snelle sprint en Andy mag na één van zijn eerste wedstrijden erg trots zijn op zijn mooie resultaten. Ook hij wierp de bal ruim 21 meter het veld in.

De meiden stonden met zeven aan de start. Hier werd de snelste tijd op de 40 meter gelopen door Esmée Kriger in een tijd van maar liefst 6,9 sec. Ook op de 600 meter was zij oppermachtig met een tijd van 2.06 min en een sprong van 3,19 bij het verspringen. Fleur Hofmijster pakte met name op de looponderdelen veel punten, waardoor zij een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Zij eindigde met een verschil van maar 80 punten voor Dana Hogenboom die de bal het verst van de meiden het veld in werp (20,07 meter).

Dana liep tevens de 3000 meter waar zij ook nog eens een zilveren medaille mee won. Op een 4e plaats eindigde Marlou Smorenburg die maar liefst 2,69 meter sprong. Mirte Gunther werd 5e en pakte de meeste punten op de sprint. Nienke van Manen en Elise Hoetmer gingen redelijk gelijk op en kwamen op de 600 meter op hetzelfde moment over de finish. Zij werden 6e en 7e.

A Pupillen

Bij de A pupillen wordt er een onderscheid gemaakt tussen de eerstejaars en tweedejaars. Bij de eerstejaars jongens startten Kyan Valentijn en Ryan Taylor. Beide sprongen 1,05 meter hoog en zaten ook bij de andere onderdelen dicht bij elkaar. Kyan won het goud, Ryan het zilver.

Elin van Dijken, Tess van Tol en Dagmar van den Berg kwamen bij de meiden A1 in actie. Elin won maar liefst drie van de vier onderdelen en ontving hiermee het goud. Tess, die dezelfde tijd op de sprint had als Elin (10.0 sec), won ook het kogelstoten met een afstand van bijna 5 meter. Dagmar kreeg de bronzen medaille omgehangen en behaalde haar meeste punten bij het hoogspringen.
Elin kreeg naast de gouden medaille ook een enorme beker die ze ontving omdat ze dit seizoen de meeste persoonlijke records had verbroken. Dit waren er maar liefst 19!

Bij de A tweedejaars deden elf fanatieke jongens mee. Morris de Kuijer bleek hier oppermachtig en won alle vier de onderdelen met bijzonder goede prestaties. Hij liep de 60 meter in 9,0 sec en sprong 1,30 meter hoog. Noah van Leeuwen en Koen Kaijen behaalden een hoogte van 1,15 meter. Zij eindigden op een respectievelijk 2e en 4e plaats in het klassement. Het brons ging naar Pol Plasmeijer die zijn debuut had. Hij stootte de kogel maar liefst 6,30 meter weg en liet Noah en Morris niet ver voor zich op de 600 meter. Julius Faber werd mooi 5e en wist de kogel 6,90 meter weg te stoten. De wedstrijd maakte hem zo enthousiast dat hij direct lid is geworden. Boaz Romme, de 3e Kwakelaar in deze rij eindigde net achter Julius op de 6e plaats, gevolgd door Tijn Kaijen die een mooie hoogte van
1,05 meter behaalde. Lars Kolhoop werd 8e in het eindklassement en behaalde met een hoogte van 1,00 m zijn meeste punten. Lars Wiedijk hield op 10 punten Casper van Schaardenbrug achter zich. Zij behaalden zowel op de sprint als bij het hoogspringen hetzelfde aantal punten. Ivar van Strijen liep een snelle 600 meter in 2.14 min, maar miste alle punten op het kogelstoten waardoor hij op een 11e plaats eindigde.

Net als bij de jongens, was ook bij de meisjes één iemand oppermachtig. Klasgenootje van Morris, Maud Schrama, wist ook alle vier de onderdelen te winnen. Met een afstand van 6,19 meter, stootte zij de kogel ruim 2 meter verder dan de nummer twee. Ook op de 600 meter liet ze de andere meiden bijna tien seconden achter zich. Vriendin Anouk Nieuwkoop eindigde op een knappe 2e plaats en verbaasde zichzelf met deze mooie prestaties. Zij sprong maar liefst 1,10 meter hoog. Indra Rossing won het brons, mede door het behalen van een hoogte van 1,15 meter. Isabel Luijt wie net als Indra haar debuut had, eindigde als 4e en behaalde haar meeste punten op het hoogspringen. Roosje Honingh verscheen niet aan de start van de 600 meter, maar wist met de driekamp toch al 854 punten in de wacht te slepen.

D Junioren

Bij de D junioren werd, net bij de C junioren, gestreden om de titel van de vijfkamp. Abel Kloppenburg wist het goud te veroveren met prachtige prestaties op de springnummers: hoogspringen (1,30 m) en verspringen (3,90 m). Wilhelm Burger won het zilver, mede door zijn mooie worp bij het speerwerpen. Op één cm na wierp hij 20 meter. Met maar liefst 30 punten verschil in het eindtotaal, werd Robbin Gunther 3e. Zijn snelle 4.00 min op de 1000 meter was net niet voldoende voor het zilver. Reinier Ruizendaal eindigde net naast het podium, maar liet zich met een sprong van 1,15 meter wel meetellen. Peter Idema werd in totaal 5e, maar liet alle vier de jongens achter zich op de 1000 meter die hij in 3,53 min. liep.

Bij de meiden wist Jade Lindhorst, ondanks de prachtige prestaties van de anderen, iedereen op elk onderdeel achter zich te laten en maakte zij een verbluffende indruk op het publiek. Ze sprong maar liefst 1,30 meter hoog, 4,06 meter ver en liep de 60 meter in minder dan 9 sec. De 2e en 3e plaats lagen heel dicht bij elkaar, deze meiden waren erg aan elkaar gewaagd. Esmée Meering was op het speerwerpen en de 1000 meter sterker dan Lois Wielage, die de sprint en het hoogspringen won. Met verspringen was het verschil nihil (6 cm), Esmée ging met het zilver naar huis en Lois met het brons. Lotte Kes, Julia van Luinen en Sam Haringsma werden nummer 4, 5 en 6. Lotte sprong maar liefst 1,25 m hoog, Julia liep de 60 meter mooi onder de 10 sec en Sam behaalde maar liefst een hoogte van 1,15 meter. Lexie Romme had zich alleen ingeschreven voor de 1000 meter en liep deze in een prachtige tijd van 3.57,00 waarmee zij als 2e over de finish kwam.

C Junioren

Ook hier was de strijd om het podium groot en waren de verschillen klein. Bor Meijer, Wouter Voorn en Derk Pranger waren zeer aan elkaar gewaagd. Bor won de 100 meter (14,0 sec), het hoogspringen (1.40 m) en het verspringen (4.07) Wouter kwam als eerste over de finish op de 1000 meter (3.40 min) en Derk behaalde veel punten met het hoogspringen (1,40 m) en het speerwerpen (21,27 m). Uiteindelijk stond Bor op het hoogste podium, gevolgd door Wouter. Derk won de bronzen medaille.Sjoerd Zuijderduin werd 4e in het klassement, maar wist met een afstand van 21.70 meter het speerwerpen te winnen. Wolf van Strijen kwam net één seconde te kort om Wouter voor te blijven op de 1000 meter. Hij eindigde in het klassement op een 5e plaats.

Sien Saadat, Marit Lodema, Julia Meering en Diana Taeme streden bij de meiden om het podium. Marit wist de 100 meter te winnen in een tijd van 12,1 sec, Sien prikte de speer op 17,55 m ver de grond in en won daarmee dat onderdeel en Julia won het hoogspringen met een hoogte van 1,25 m.
Diane liep net als Julia een tijd van 13,6 sec op de 100 meter en behaalde in het klassement de 4e plaats. Sien won na een snelle 1000 meter het goud, Marit het zilver en Julia het brons.

B Junioren

Sjoerd Polder, Marijn Houdijk en Simon Klappe waren vooraf al verzekerd van een medaille. Maar wie ging naar het huis met het goud, zilver en brons?
Simon wist het onderdeel speerwerpen te winnen en wierp de speer 25,31 meter weg. Marijn won het onderdeel kogelstoten met een afstand van 8,00 meter en Sjoerd was het sterkst op de loopnummers. De 100 meter liep hij in een tijd van 13,0 sec en met een tijd van 2.27 min op de 800 meter was hij de anderen te snel af. Voor het eindklassement betekende dit, met een minimaal verschil van 40 punten, een gouden plak voor Sjoerd, een zilveren voor Marijn en een bronzen voor Simon.

Bij de meiden streden ze met z’n vieren om een medaille. Vera Zonneveld leek echter al snel te sterk voor de andere vier. Zij liep maar liefst een seconde harder dan de nummer twee en wist ook beide springnummers te winnen. Paulien Idema was veruit het snelst op de 800 meter en Tamara van Lingen wist de speer 24,02 meter ver weg te werpen. Melissa Jansen behaalde op drie van de zes onderdelen een tweede plaats, maar miste de punten van het hoogspringen. Zij eindigde als 4e. Vera ontving de gouden medaille, Paulien won het zilver en Tamara (A junior) het brons.

Last but not least: A Junioren

Bij de jongens junioren A hadden we drie atleten die streden voor het goud, zilver en brons. Bij het eerste onderdeel, de 100 meter sprint zat Tim Zandee favoriet Thimo Maijenburg op de hielen. Bij het onderdeel speerwerpen wist juist Thijs Heemskerk met een afstand van 23,58 meter de meeste punten binnen te slepen.

Op de springonderdelen wist Thimo een grote voorsprong te pakken met maar liefst 1,65 m op het hoogspringen en 5,72 m op het verspringen. Het kogelstoten werd ook gewonnen door Thimo. Thijs en Tim zaten dicht bij elkaar met afstanden van 6,79 m en 6,86 meter. Op de 800 meter wist Thijs maar liefst 360 punten te pakken op Thimo met een snelle tijd van 2.24 min. Tim zat maar 6 sec. achter Thijs.

Uiteindelijk mocht Thimo met een totaal van 2128 punten het hoogste podium beklimmen, werd Thijs 2e (1731 pnt) en kreeg Tim het brons omgehangen (1538 pnt). Een mooie strijd tussen deze fanatieke jongens!

Senioren en Masters

Marcel de Jong en Thijs Heemskerk mochten een leuk strijd aangaan op de zeskamp bij de senioren. Thijs wist Marcel op beide loopnummers voor te blijven. Op de 100 meter liet hij met een tijd van 11,6 Marcel op een seconde achter zich. De 800 meter wist hij met een verschil van 15 seconden te winnen, in een tijd van 2,10 min. Ook bij het verspringen won hij met ruim 200 punten door maar liefst 5,72 meter te springen. Op de werpnummers en het hoogspringen was Marcel vele malen sterker dan Thijs. Met een verschil van bijna 4 meter, stootte Marcel de kogel weg op 10,10 meter. De speer landde 42,28 meter bij de afzet vandaan en met een hoogte van 1,70 m bij het hoogspringen, won hij 15 cm op Thijs. In het eindklassement was het verschil dan ook maar 62 punten in het voordeel van Marcel, die met het goud naar huis ging. Thijs won het zilver.

Simone de Jong was de enige vrouwelijke senior. Van de zes onderdelen heeft zij er vier volbracht. Bij het verspringen behaalde zij een afstand van 4,15 meter, met speer 18,41 meter en kogel 7,53 meter.

Bij de masters hadden we twee mannen die streden om het goud. Rob Kloppenburg en Frank van Tol. Voor beiden een eerste zeskamp waar ze zichtbaar veel plezier aan beleefde. Frank was bij het kogelstoten en op de 800 meter sterker dan Rob, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Rob die met een gouden medaille naar huis ging.

3000 meter

Buiten de meerkamp, konden atleten zich ook inschrijven voor de 3000 meter. Er verschenen maar liefst 17 atleten aan de start. De jongste atleten waren Jay van Kempen, Sem Rossing en Dana Hogenboom die met hun 8 jaar veel indruk maakte op het publiek. Daarnaast deden atleten uit verschillende leeftijdscategorieën mee, waaronder de 70- jarige Jos Snel en meerdere atleten van Ons Tweede Thuis in Uithoorn.

Bij de mannen ging het goud naar Jorrit Koek die in een tijd van 11.57 min. Finishte, op de hielen gevolgd door Bram van Schagen die vijf seconden later over de streep kwam. C junior Benjamin Klooster won het brons in 12.26 min.

Bij de dames werd Pauline Idema 1e in een tijd van 14.03 min. Haar B-pupil die ze trainen geeft, Dana Hogenboom eindigde nog geen halve minuut achter haar en won het zilver. Lieve won het brons in een tijd van 16.23 min.

1000 meter G-Run

AKU heeft sinds dit jaar een trainingsgroep met atleten van Ons Tweede Thuis, onder begeleiding van René Noorbergen, die wekelijks met elkaar trainen. Dit jaar stond er ook voor hen een 1 km op het programma en daar werd flink op ingeschreven. Met maar liefst 14 atleten verschenen zij aan de start. Onder luid gejuich en aanmoediging van alle atleten en toeschouwers, liepen zij vol trots de 1000 meter. Bram van Schagen had zelfs na zijn 3000 meter nog genoeg adem over om de 1000 meter te winnen in een tijd van 4.02 min. en mocht na afloop zijn tweede medaille ophalen. Richard Villerius Elias won een zilveren medaille in een tijd van 6.25 min. Het brons was voor René Meekel die nauwelijks kon geloven dat hij 3e was. Hij liep een tijd van 6.36 min.

Robin Fiege werd bij de dames 1e in een tijd van 5.22 min. Fanous Akpinar, die ook al een goede 100 meter had gelopen in 17.7 sec., pakte hier een zilveren medaille in een tijd van 5.50 min. Britt Stolker deed 6.36 min. Over de 1000 meter en dit was voldoende voor een prachtige 3e plaats. Ook zij mocht het podium beklimmen.
Marinda van den Wollenburg, Tine, Dennis Elias , Sander Spiering, Arnold van Soest en Marco Brouwer liepen vielen net buiten de prijzen, maar mogen trots zijn op hun mooie resultaat. Wij nemen ons petje voor hen af.

Bedankt!

AKU wil alle atleten bedanken voor hun fanatisme en sportiviteit, de toeschouwers voor hun enthousiasme en aanmoediging en de juryleden voor hun fantastische hulp om deze dag te laten slagen.