1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen wandelen
  4. bas-van-goor-challenge-2017

De deelnemers zijn er klaar voor!

De afgelopen maanden is er hard getraind door de “recovery” wandelaars van Uithoorn. Deze groep wandelaars bestaat uit deelnemers die tot voor kort niet veel aan beweging deden.
De oorzaak van dat te weinig bewegen lag voornamelijk aan de gezondheid van de deelnemers. Daarbij kun je denken aan aandoeningen als diabetes, parkinson, stress en dergelijke.
Met behulp van de lokale zorgprofessionals (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) in Uithoorn heeft AKU een bewegingsprogramma opgesteld en uitgevoerd. Het doel van dit programma was voor de deelnemers om in een periode van ongeveer een half jaar een zodanige conditie te verkrijgen waarmee een afstand van 20 kilometer zou kunnen worden gewandeld.

Binnenkort, op 30 september aanstaande dan is het voor de deelnemers zover. Op Papendal zullen 25 Uithoornse deelnemers hun doelen verwezenlijken.

Het merendeel van de in dit project gestarte deelnemers heeft te kennen gegeven dat men graag blijft doorwandelen met AKU.
De AKU wandelingen vinden plaats op woensdag- en vrijdagochtend en op woensdagavond.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan onze wandelingen. Kom gerust naar ons toe en wandel mee. Er wordt gestart vanaf het sportpark Randhoorn vanaf het clubgebouw van AKU. Kijk voor de tijden onder menupunt Wandelen > Trainingstijden