1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen specials
  4. specials-uithoorns-mooiste-de-loop-2022

Uithoorns Mooiste 2022 met Loopgroep Ons Tweede Thuis

Jaaa daar is hij dan de eerste wedstrijd van 2022 met Loopgroep Ons Tweede Thuis en ditmaal lekker dicht bij huis! Dus lekker op de fiets naar Atletiek klub Uithoorn waar de wedstrijd werd georganiseerd.

1 kilometer Specials G-Run
Kwart over tien is de start van de Specials G-Run dus kwart voor 10 stond ik in de kantine van AKU. Met de gedachte dat ik lekker vroeg was stapte ik de kantine in welke al helemaal vol geladen was met gespannen atleten. Heerlijk! Even naar Tamara toe die de indeling van alle loopmaatjes verzorgde en daar kreeg ik ook mijn start nummer voor de 5 km en in alle enthousiasme was Tess gaan helpen met het uitdelen van start banden waarvan ik er meteen twee naar mijn hoofd geslingerd kreeg. 
Om tien uur gingen we met zijn allen rustig klaar maken om richting de start te gaan. Natuurlijk kan een groepsfoto dan niet ontbreken dus nog even allemaal de baan op voor een leuke groepsfoto.

Nu door naar de start deze was bij de kantine van de Legmeer vogels. Hier stonden de burgemeester van Uithoorn en de presentator ons al op te wachten. Helaas deed de microfoon het nog niet dus werd er even geroepen of iedereen er wel klaar voor was. Gelukkig was iedereen erg enthousiast en werden er nog even voor de start wat handjes geschud met de burgemeester voordat hij het startschot ging geven. Na het startschot ging een van onze atleten er als een haas vandoor om zeker te weten dat hij als eerste over de finish zou komen. Peter werd door zowel een fietser als een motorrijder begeleid en na 4 minuten had hij zijn 1 kilometer alweer afgelegd. Ik liep mee met de nummer 2 en 3. We deden het nog rustig aan omdat we daarna ook nog een 5 kilometer moesten lopen. Over de finish nog even wat andere mensen aangemoedigd en na een kwartier was iedereen die gestart was ook netjes gefinisht. Bij de finish kregen onze atleten nog een mooie medaille uit de handen van niemand minder dan de burgemeester die alle hulp kreeg van Tess want die ging alleen de 5 kilometer lopen.

Van Schie 5 kilometer Loop
Na de 1 kilometer gingen we weer terug naar het clubhuis om ons daar weer voor te bereiden op de 5 kilometer welke om 11 uur starten. Er werden nog wat rek en strekoefeningen gedaan gekeken of alle startnummers wel netjes om waren en toen was het alweer tijd om naar de start van de 5 kilometer te gaan. Natuurlijk moeten we met deze groep ook nog even op de foto!

De start van de 5 kilometer doen we gewoon met alle andere deelnemers. Ik mocht vandaag met Sander en Richard meelopen. Dus met de hele groep een beetje een goede plek innemen zodat we lekker met iedereen mee konden rennen. We zouden bij Sabrina en Martin blijven omdat hun ongeveer dezelfde snelheid hebben als ons. Zodra het startschot klinkt zijn we onderweg. De eerste kilometer lopen we lekker rustig aan en slaan we linksaf de wijk in. Na een klein stukje door de wijk gaan we richting de randweg. Hier hebben we een kleine lus om vervolgens om het sportcomplex heen te lopen.

We lopen met zijn allen een goed tempo. Toch na twee kilometer horen we achter ons de framerunners Pieter en Patrick aan komen die heerlijk samen aan het strijden zijn maar we laten het natuurlijk niet gebeuren dat ze ons voorbij gaan. Met nog twee kilometer te gaan schroeven we het tempo iets op en laten we de framerunners achter ons en gaan we op weg naar nog twee van onze atleten die voor ons lopen.
Bij elke bocht die er genomen wordt, lijkt het alsof ze steeds een stukje dichterbij komen. De laatste bocht welke daarna een lang recht stuk naar de finish heeft met op de laatste 100 meter nog een bocht wordt dan ook gebruikt om dichterbij te komen... langzaam kruipen we dichterbij de bocht om die laatste 100 meter naar de finish. Wie gaat er van dit groepje winnen? Heerlijk dit soort gevechten onderling... en zo lekker fanatiek!
Bij de finish zitten we nog allemaal onder de 30 minuten dus dat hebben we heel goed gedaan. Ook de twee framerunners van ons die achter ons zaten komen net iets na ons ook nog onder de 30 minuten de finish over! Uiteindelijk schreeuwen en klappen we iedereen over de finish... en is onze Fabrice de laatste loper die binnenkomt! En hoe met twee sprongetjes over de tijdmatten komt hij in stijl over de finish!
Hulde aan al deze topatleten die de 1km en de 5km hebben volbracht op deze mooie zonnige dag.… op naar de volgende wedstrijd van Ons Tweede Thuis!
Geschreven door Sander Tuinhof.

De foto's staan in het fotoalbum bij menupunt Foto's