1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. fleur hofmijster zilver bij nationale in...

Nieuws jeugd 22-01-2023

Fleur Hofmijster zilver bij nationale indoorwedstrijden atletiek

Op 27 en 28 januari werden in het Omnisport stadion in Apeldoorn de nationale indoorwedstrijden atletiek gehouden voor C en D junioren (atleten geboren tussen respectievelijk 2008 en 2011). Omdat de atletiekunie pas vanaf de U18 categorieën Nederlands kampioenen aanwijst, geldt deze wedstrijd als het officieus Nederlands Kampioenschap.

AKU atlete Fleur Hofmijster stond als één van de kanshebbers voor eremetaal aan de start voor de 800m. Na goede prestaties op eerdere nationale wedstrijden cross en outdoor in de afgelopen maanden gold zij namelijk als één van de favorieten. In de beslissende serie in Apeldoorn nam grote concurrente Britt Molenaar (Lycurgus) echter direct na de start de koppositie, terwijl Fleur na wat gedrang vanuit de start als 4e de eerste bocht doorkwam. Anderhalve ronde voor het einde wist Molenaar een gaatje te slaan. Fleur kon vanuit haar positie niet direct reageren, maar plaatste alsnog een ronde voor de eindstreep een versnelling die haar directe concurrentes niet konden volgen. Molenaar was echter al te ver weg, waardoor Fleur als 2e over de streep kwam. Alhoewel Fleur achteraf het gevoel had dat er wellicht nog iets meer in had gezeten, en dat ze misschien tactisch iets had laten liggen, overheerste toch vooral blijdschap. Met een derde zilveren medaille op een (officieus) Nederlands Kampioenschap binnen een half jaar lijkt dat meer dan terecht; Fleur heeft zich definitief in de top van de lopers in haar leeftijdscategorie genesteld.

Ook AKU atleten Westra, Veerhuis en Veen lieten van zich spreken tijdens de Nationale Indoorwedstrijd --> zie hier het volledige verslag