1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. ek veldlopen tilburg 9 december 2018...

Nieuws algemeen 11-12-2018

EK Veldlopen Tilburg 9 december 2018

U20: Jacob Ingebritsen wint met overmacht
Verslag: Arie Bottinga

Het was een typische crossdag in Tilburg tijdens de EK Veldlopen. Een prachtig evenement en in eigen land, dus op rijafstand.

Ik zal mij beperken tot de groep waar wij eigenlijk voor kwamen, de lopers onder 20 jaar met onze "eigen" Bram Anderiessen.
Met als toetje natuurlijk de deelname van de jonge Noor Jakob Ingebritsen, de jongste van de 3 Ingebritsen broers die op het afgelopen EK in Berlijn een hoofdrol speelden op de 1.500- en 5.000 meter.
Na een snelle start kwam Bram door rond de 6e plaats, na 2 ronden was dit een 16e positie geworden in het crossgeweld. Favoriet Jacob Ingebritsen liep een bekeken race, in de laatste ronden speelde hij met de 2 andere koplopers. In Tilburg sleepte hij zijn derde Europese titel in het veld in de wacht, met ruime voorsprong op nummer 2, Ouassim Oumaiz uit Spanje, en nummer 3, Elzan Bibic uit Servie. Bram liep een uitstekende wedstrijd om met een sterke laatste ronde te eindigen op een mooie 11e plek.
De overige Nederlandse atleten Luuk Maas, Robin van Riel, Tim Verbaandert, Illian Mantens en Ryan Oosting eindigden daar weer ver achter, met als eerste Ryan Oosting op een 19e plek.

De rest van de dag was ook gevuld met spannende wedstrijden, en op sommige plekken kwamen de atleten op centimeters van de toeschouwers langs. Vooral in het bos was het genieten van de snelheid en souplesse van deze atleten (m/v).

Nagenieten en lezen over de andere wedstrijden op deze dag kan op de website van het evenement:
http://www.tilburg2018.nl/nl/nieuws