1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste de loop komt er aan...

Nieuws algemeen 23-01-2024

Uithoorns Mooiste de loop komt er aan

Uithoorns Mooiste de loop staat weer voor de deur. A.s. zondag 28 januari vindt dit grootste loopevenement in de regio weer plaats en dit jaar is voor de 40e keer. Dit jubileum wordt gevierd met 30 extra taarten voor de lopers, een midweek voor de winnaar en winnares op de 10 EM, een Scholierenchallenge en een speciaal aandenken voor iedereen.  Uithoorns Mooiste de loop  is de 4e loop van de wedstrijden van het Zorg en Zekerheidcircuit. De groep vrijwilligers van AKU en het Zorg en Zekerheidcircuit staan weer borg voor een goede en veilige organisatie.

I.v.m. de aanleg van de trambaan is het parcours op de lange afstanden enigszins gewijzigd. Door de medewerking van Connexxion kunnen de lopers zonder problemen de busbaan oversteken en daarmee is het parcours voor lopers nog interessanter en veiliger geworden.

Grote groep voorinschrijvers
Meer dan 800 lopers hebben zich van te voren al ingeschreven voor Uithoorns Mooiste. Dat is inclusief de groep Specials, de deelnemers aan de Businessloop, scholieren van het voortgezet onderwijs en de overige lopers die meedoen aan het Zorg en Zekerheidcircuit. Met de na-inschrijvers en de deelnemers aan de GeZZinsloop verwacht de organisatie minimaal 1250 lopers aan de start

Programma

Westerbos & Mens G-ru
Op 28 januari wordt traditioneel gestart om 10.15u. met de G-run, een grote groep Specials die op de dinsdagavond bij AKU trainen, worden weggeschoten voor de 1 kilometer, een aantal met ondersteuning van een vrijwilliger en sommigen maken gebruik van de racerunner, een prachtig hulpmiddel. Een groot aantal Specials hebben een uitstekende loopconditie opgebouwd, zodat ze aan de 5 kilometer en zelfs 10 kilometer meedoen. 

Kidsrun
Voor de jeugd t/m 11 jaar is er een AH Jos van den Berg Kidsrun, ofwel de GeZZinsloop over 1 kilometer, de start daarvan is 10.30u. Het is een GeZZinsloop waarbij ouders,  opa's en oma's mee kunnen lopen met de jongste groep kinderen die mee doen.  Voor alle kinderen ligt aan de finish een mooie medaille klaar, fruit, een krentenbol en een waardebon. Vanaf 9.00 uur kun je inschrijven voor de GeZZinsloop.
DE DEELNAME IS GRATIS!

Wedstrijdlopen
Om 11.00u. wordt gestart met de eerste lange afstand, de van Schie 5 kilometerloop.

Snel daarna, om 11.05u. starten de twee langste afstanden tegelijk, de AA Sloop 10 kilometerloop en de Takii 10 Engelse Mijlen. 

Voor de winnares bij de dames en de wannaar bij de heren  op de 10 Engelse Mijlen ligt een hele mooie extra prijs klaar: een tegoedbon van € 250,- voor een verblijf in een vakantiehuisje op een prachtig park op de Veluwe, de IJsvogel.