1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste de loop weer in januar...

Nieuws algemeen 21-11-2022

Uithoorns Mooiste de Loop weer in januari

Uithoorns Mooiste de Loop vindt na 3 jaar weer plaats op de vertrouwde laatste zondag in januari. In 2023 is dit zondag 29 januari.

Uithoorns Mooiste de Loop is een van de wedstrijden uit het Zorg en Zekerheid Circuit. Dit circuit bestond de afgelopen jaren uit 8 prestatielopen, komend seizoen is de Haarlemmermeer Run in Hoofddorp als negende loop aan het programma toegevoegd.

Programma

Specials G-run
Op 29 januari 2023 wordt traditioneel gestart om 10.15 uur met de Specials G-run, een grote groep Specials die op de dinsdagavond bij AKU trainen, worden weggeschoten voor de 1 kilometer, een aantal deelnemers lopen mee met ondersteuning van een vrijwilliger en sommigen maken gebruik van de Racerunner, een prachtig hulpmiddel. Een aantal Specials hebben zo'n goede conditie opgebouwd dat ze (ook) aan de 5 kilometer meedoen.

AH Jos van den Berg 1 kilometer GeZZinsloop.
Voor de jeugd t/m 11 jaar is er de AH Jos van den Berg GeZZinsloop over 1 kilometer met de start om 10.30 uur. Het heet GeZZinsloop omdat ouders, opa en oma of andere gezinsleden mee kunnen lopen met de jongste groep kinderen die mee gaan doen.

Wedstrijdlopen
Om 11.00 uur wordt gestart met de eerste lange afstand, de Van Schie 5 kilometer Loop. Kort daarna, om 11.05 uur starten de twee langste afstanden tegelijk, de AA Sloop 10 kilometer Loop en de Takii 10 Engelse Mijlen.

Organisatie
De start/finish van alle afstanden vindt plaats op het grote plein op sportpark de Randhoorn voor het clubhuis van Legmeervogels. Onderweg zijn er voldoende drankposten en na afloop is er water, fruit en een mooie herinnering aan de loop. Er zijn kleedkamers met douchegelegenheid en tevens zijn er voldoende toiletfaciliteiten.
Waardevolle spullen kunnen in bewaring worden gegeven.

Parkeren en loopbrug
Op deze dag is er ruime parkeergelegenheid voor alle atleten en bezoekers. Naast de grote parkeerplaatsen bij Sportpark de Randhoorn kan er geparkeerd worden langs de Noorddammerweg en bij een aantal bedrijven langs deze weg. Om te voorkomen dat atleten en toeschouwers die langs de Noorddammerweg parkeren veilig en snel naar de start/finish gelegenheid kunnen is door sponsor Van Schie, specialist in grond- weg- en waterbouw, een loopbrug over de sloot gelegd.

Voor- en na-inschrijven
Voorinschrijven voor een van de langere afstanden via www.inschrijven.nl zorgt voor een snelle afhandeling op de dag zelf en heeft de voorkeur. Op de dag van de loop ligt het startnummer dan gereed in de kantine van Legmeervogels op het sportpark.
Mocht voorinschrijven niet mogelijk zijn dan kun je ook op de dag van de loop zelf nog na-inschrijven vanaf 9.00 uur.

Team Battle
Naast de individuele deelname aan Uithoorns Mooiste de Loop is er de mogelijkheid om als lid van een team mee te doen aan de loop. Je kunt je als team voor een van de 3 de lange afstanden naar keuze opgeven voor de Team Battle.
Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. De tijden van de 4 eerstaankomenden van een team tellen mee voor de einduitslag.
Als lid van een team meld je je individueel aan via www.inschrijven.nl, het team meldt zich daarna aan bij de organisatie via contact@uithoornsmooiste.nl.

De deelnamekosten voor een team zijn € 10,00 naast de individuele inschrijfkosten voor de teamleden. Daarvoor ontvangen alle leden van het team een foto van het team die voorafgaand aan de loop wordt genomen.

Wie kunnen meedoen aan de teambattle?
Een groep vrienden/vriendinnen/buren, loopmaatjes, sportteams van een vereniging, bedrijven, etc.

Actuele informatie over Uithoorns Mooiste de Loop is te lezen op www.uithoornsmooiste.nl.