1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. trainen voor uithoorns mooiste de loop 2...

Nieuws algemeen 05-10-2022

Trainen voor Uithoorns Mooiste de Loop 2023

Komend jaar wordt Uithoorns Mooiste de Loop weer in de vertrouwde periode gelopen, op 29 januari 2023.

Als voorbereiding op Uithoorns Mooiste de Loop start op woensdagavond 5 oktober om 19.30 uur een training van 17 weken op de atletiekbaan van AKU als voorbereiding op de 5 en de 10 kilometer en evt. de 10 Engelse Mijl. De trainingsperiode is verlengd naar 17 weken zodat het missen van een trainingsavond geen probleem is. Als je een keer verhinderd bent op de woensdagavond kun je die week de training op de dinsdagavond volgen.

Hardlopen
Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. De training vindt plaats op de atletiekbaan van AKU op sportpark de Randhoorn en is in eerste instantie bedoeld voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of ervaring. Gediplomeerde en ervaren trainers helpen je om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.
Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direkt of na enige tijd aansluiten op de dinsdagavond of donderdagavond bij de reeds bestaande groepen.
Na een periode van 17 weken ben je zeker in staat om tijdens Uithoorns Mooiste de Loop de afstand van 5 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar.

Naast de training op woensdagavond kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdag- of donderdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend.
Aanvang van de trainingen is 19.30 uur.

Wat kunt u van ons verwachten
Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel.

Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen. Plexus zal op een woensdagavond in deze trainingsperiode na de training langskomen om deskundig advies te geven over preventie en behandeling van blessures en belang van goede voeding en loopschoenen

Kosten
De kosten voor deelname aan de clinic van 17 weken bedragen € 65,-, dat is inclusief het startbewijs voor Uithoorns Mooiste de Loop op de 5 of 10 kilometer en een mooie herinnering.

Voor informatie kunt u kontakt opnemen met Rene Noorbergen, rene.noorbergen@gmail.com, 0655858584.