1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. trainen voor de kooyman polderloop...

Nieuws loopgroep 01-05-2023

Trainen voor de Kooyman Polderloop

Atletiek Klub Uithoorn (AKU) organiseert de Kooyman Polderloop op donderdagavond 3 augustus 2023 als vast onderdeel van het Polderfeest.
Dit in samenwerking met Feestcomité De Kwakel dat met een geweldige groep vrijwilligers weer garant staat voor een succesvol Polderfeest.

Op woensdag 10 mei start om 19.30 uur de trainingsperiode van 13 wekelijkse trainingen op de atletiekbaan van AKU op sportpark de Randhoorn. Dit als voorbereiding op de lange afstanden van de Kooyman Polderloop, de 4 kilometer loop en de 10 kilometer loop. De begeleiding is in handen van gediplomeerde trainers.
Bij verhindering op de woensdag kun je die week de training op de dinsdagavond volgen, er is dan een grote lopersgroep actief onder leiding van ervaren trainers.

Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. De training vindt plaats op de atletiekbaan van AKU op Sportpark de Randhoorn en is in eerste instantie bedoeld voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of ervaring. Ervaren trainers zullen je helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.
Na een periode van 13 weken ben je zeker in staat om tijdens de Kooyman Polderloop de afstand van 4 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar.

Naast de training op woensdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdag- of donderdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend.

Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direkt of na enige tijd aansluiten bij de reeds bestaande trainingsgroepen  op de dinsdagavond of donderdagavond.

Wat kunt u van ons verwachten
Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel.

Een goed voorbereide- en begeleide hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen. Een van hen zal op een van de  woensdagavonden in deze trainingsperiode na een training langskomen om deskundig advies te geven over preventie - en behandeling van blessures, en van het belang van goede voeding en loopschoenen.

De kosten voor deelname aan de clinic van 13 weken bedragen € 55,-. Dat is inclusief een Kooyman Polderloop startbewijs voor deelname aan de 4 kilometer loop of 10 kilometer loop, en een mooie herinnering!

Voor informatie kunt u kontakt opnemen met de organisatie van de clinic via Rene Noorbergen, rene.noorbergen@gmail.com