1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. rondje zijdelmeer 2019 geslaagd loopeven...

Nieuws algemeen 05-07-2019

Rondje Zijdelmeer 2019 geslaagd loopevenement

Vrijdagavond 28 juni verzamelden zich 100 lopers op het terrein bij Hotel-restaurant Lakeside voor de 2e editie van het Rondje Zijdelmeer, als onderdeel van het Berkelaar Zomeravondcircuit, en georganiseerd door Atletiek Klub Uithoorn (AKU).

Het deelnemersveld was heel gemêleerd samengesteld, de jongste deelnemer was 7 jaar en de leeftijd van de oudste deelnemers hoefde niet genoemd te worden, maar kras en fit waren ze zeker.

De weersomstandigheden waren goed al hadden sommige lopers wel last van de zon die gedurende het hele evenement nog behoorlijk fel scheen. Om 20.00 uur werd het startschot gelost en ging de hele groep in één keer van start.

Dit jaar waren er 2 categorieën, een categorie voor de jeugd tot en met 12 jaar en een categorie boven 12 jaar. De winnaars van vorig jaar lieten zich ook nu weer van voren zien, Sjoerd en Kirsten Heemskerk, broer en zus,  kwamen als eerste over de streep.

Bij de jeugd waren de jonkies erg sterk. 2 AKU-atleten van 9 jaar, Sem Rossing en Esmee Kriger, wonnen respectievelijk bij de jongens en de meisjes.

AKU kan weer terugzien op een sfeervol en geslaagd loopevenement.