1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. rabobank ondersteunt aku bij aanschaf en...

Nieuws algemeen 02-05-2022

Rabobank ondersteunt AKU bij aanschaf en plaatsen van zonnepanelen

Vorige week werd officieel bekend gemaakt dat AKU in de regio Haarlemmermeer een van de winnaars was van de zonnepanelenactie ‘Zon op het dak’ van de Rabobank.

De vereniging had alle leden en mensen die AKU een warm hart toedragen via social media en mond op mondreclame gestimuleerd om op de vereniging te stemmen en blijkbaar heeft een grote groep hun stem op AKU uitgebracht. Het resultaat daarvan is namelijk dat AKU een van de winnaars is geworden van deze mooie actie waar we de Rabobank heel erkentelijk voor zijn.

De vereniging ontvangt een tegemoetkoming van 50 procent van de kosten van het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Dit was een al lang gekoesterde wens en met deze steun kunnen op korte termijn de zonnepanelen worden geplaatst.
Met de uitbreiding van het clubhuis kunnen er nu over 72 m2 panelen worden geplaatst op de zuidkant van het dak, een uitstekende plek met een hoog rendement omdat de zon vrijwel de hele dag op de zonnepanelen kan schijnen. Hiermee loopt AKU binnenkort voorop met het verduurzamen van de accommodatie aangezien alle energie via een 2 jaar geleden geplaatste warmtepomp en zonnepanelen gasloos opgewekt zal worden.
Penningmeester Hans Mooij en voorzitter Wim Verlaan ontvingen de cheque uit handen van Mart Pfeiffer, directeur Rabobank 'Bedrijven Metropool Regio Amsterdam en Haarlemmermeer'.
De zonnepanelen worden geplaatst in samenwerking met SolarNRG en de verwachting is dat de installatie na de zomer gerealiseerd wordt.