1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. kooyman polderloop verplaatst naar zonda...

Nieuws algemeen 19-07-2021

Kooyman Polderloop verplaatst naar zondag 12 september

Kooyman Polderloop verplaatst naar zondag 12 september
Hoewel we 2 weken geleden optimistisch waren over het doorgaan van de Kooyman Polderloop, heeft de wedstrijdcommissie van AKU besloten om i.v.m. de aanscherping van de coronamaatregelen de geplande Kooyman Polderloop op 29 juli niet door te laten gaan. De gemeente was gedwongen om de verleende vergunning in te trekken.

Zondag 12 september een nieuwe kans
Dit was natuurlijk een teleurstelling voor de organisatie en vooral voor de vele lopers die dachten eindelijk weer aan een echte wedstrijd mee te kunnen doen. De wedstrijdcommissie stapte daar direkt overheen en heeft besloten om de loop te verplaatsen naar zondag 12 september. Er is niet gekozen voor de gebruikelijke donderdagavond omdat het in september vroeg donker is, te vroeg voor een veilige avondwedstrijd. Daarom is als alternatief voor de zondag gekozen.

Programma
10.00 uur Kidsrun
10.15 uur G-Run Specials
10.45 uur 4 kilometer
11.30 uur 10 kilometer

Inschrijven
Je kunt vanaf 19 juli inschrijven voor de loop op www.inschrijven.nl en dat kan tot en met 5 september.
Contactpersoon voor de Kooyman Polderloop is Jos Lakerveld, 0657036868.

We hopen natuurlijk dat, met de groeiende groep gevaccineerden, de maatregelen tegen die tijd zijn versoepeld. We maken uiteraard wel een voorbehoud met betrekking tot het doorgaan van de Kooyman Polderloop.

Alternatief
Als de loop in deze vorm niet door kan gaan, hebben wij wel weer een alternatief klaarliggen. Er is dan de mogelijkheid om individueel of in kleine groepjes de 4 en 10 kilometer te lopen vanaf het evenemententerrein in De Kwakel, zoals dat vorig jaar is gebeurd.

Er wordt nu zelfs complete startopstelling gemaakt met tijdwaarneming.
Op 11 september en 12 september kan dan worden gestart tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

De Kidrun en de G-Run gaan in beide gevallen door op 12 september volgens bovenstaande starttijden.