1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. kom kijken bij de clubkampioenschappen v...

Nieuws algemeen 20-09-2023

Kom kijken bij de clubkampioenschappen van AKU

Clubkampioenschappen
Zondag 1 oktober
vinden op de atletiekbaan van AKU de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats en daar doen vrijwel alle pupillen en junioren aan mee. Iedereen is welkom om te zien hoe de jonge atleten op de verschillende atletiekonderdelen presteren.

De eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur en rond 16.00 uur wordt het afgerond met de prijsuitreiking.

We hebben in augustus volop kunnen genieten van de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest.
Geweldige prestaties van o.a. Femke Bol, Lieke Klaver, Nick Laros, Sifan Hassan en vele andere Nederlandse atleten. Maar je hoeft geen topatleet te worden om zelf te kunnen genieten van de veelzijdige atletieksport.

Bij atletiekvereniging AKU zijn wekelijks meer dan 200 pupillen en junioren actief op de atletiekbaan op sportpark Randhoorn en we zien vooral dat iedereen heel veel plezier beleeft aan alle onderdelen die atletiek te bieden heeft: sprinten, hordenlopen, balwerpen, kogelstoten, hoog- en verspringen, lange afstand lopen. Meer dan 20 jonge trainers staan op de trainingsavonden klaar om iedereen in een goede sfeer te begeleiden en deskundige trainingen te geven.

Goede resultaten AKU-atleten
Deze trainingen werpen bij wedstrijden steeds meer vruchten af. In de afgelopen weken waren veel pupillen en junioren actief bij de Nederlandse en Noord-Hollandse kampioenschappen en zij behaalden veel ereprijzen. Maar er waren veel meer atleten die niet in de prijzen vielen maar wel hun persoonlijke records verbeterden en daarom volop genoten van de wedstrijden.

Clubkampioenschappen
Zondag 1 oktober vinden op de atletiekbaan van AKU de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats en daar doen vrijwel alle pupillen en junioren aan mee. Iedereen is welkom om te zien hoe de jonge atleten op de verschillende atletiekonderdelen presteren.

De eerste wedstrijden beginnen om 11.00u. en rond 16.00u. wordt het afgerond met de prijsuitreiking.

Kom op 1 oktober kijken om te zien hoe leuk atletiek is.