1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. in memoriam wil voorn...

Nieuws algemeen 03-05-2024

In memoriam Wil Voorn

EEN GITZWARTE DAG VOOR ONZE CLUB
Op 2 mei jl. is onze clubicoon Wil Voorn aan een hartinfarct overleden. Wil was al ruim 35 jaar lid van onze club.

Zij is begonnen bij de trimclub op de woensdagavond. Toen later de lopersgroep werd opgericht, is zij daar naar overgestapt.

Wil was een hele goede loopster, vooral op de lange afstanden en zij heeft dan ook vele clubrecords op haar naam staan. Zij is twee keer met de club mee gegaan naar New York en daar de marathon gelopen. Ook is zij met AKU naar Zwitserland geweest om mee te doen aan de Jungfrau Marathon.
De laatste jaren begeleidde zij enkele atleten van Ons Tweede Thuis en die waren allemaal gek op haar.

Wil stond voor iedereen klaar en was al 6 jaar het gezicht van onze kantine. Zij maakte ook deel uit van de werkploeg die op maandag en vrijdag ervoor zorgen dat onze accommodatie er zo mooi bij ligt. Ook bij onze evenementen was zij een onmisbare schakel.

De laatste 5 jaar was zij de organisator van het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen. Zo ook dit jaar had ze alles perfect geregeld, helaas zal zij het zelf niet meer meemaken.
Na overleg met de familie, de gemeente en het bestuur is er besloten dat wij het bevrijdingsvuur dit jaar toch op gaan halen. De tocht zal een eerbetoon aan Wil zijn.
Wij vragen hierbij of zoveel mogelijk leden en oud-leden zondag 5 mei om 09.30 uur bij Poldersport (Boterdijk 91, De Kwakel) aanwezig willen zijn om achter de vuurlopers aan te lopen naar de overhandiging van het bevrijdingsvuur voor het dorpshuis in De Kwakel. Dit zal gebeuren in wandeltempo zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen.
Het zal voor velen van ons niet te bevatten zijn haar niet meer te zien op onze accommodatie. Wij zullen haar enorm missen, maar een nog groter gemis zal het zijn voor haar man Ton, hun kinderen Kim en Mark, hun echtgenoten en de kleinkinderen.
Wij wensen ze heel veel sterkte de komende tijd. Dit geldt ook voor Jaap, Bert en overige familieleden.

Wil bedankt voor alles wat je voor ons allemaal hebt gedaan!

Bestuur AKU