1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. hardloopclinic bij aku van start op 11 m...

Nieuws algemeen 01-05-2022

Hardloopclinic bij AKU van start op 11 mei 2022

Donderdagavond 4 augustus Kooyman Polderloop 2022 in De Kwakel
Atletiekvereniging AKU organiseert in samenwerking met het Feestcomité de Kwakel op donderdag 4 augustus weer de jaarlijkse Kooyman Polderloop als vast onderdeel van het Polderfeest. Dit geweldige dorpsfeest moest 2x worden afgelast i.v.m. de coronapandemie. We zijn uiteraard heel blij dat de Polderloop weer als onderdeel van het Polderfeest door kan gaan.
Als voorbereiding op de Kooyman Polderloop start op woensdag 11 mei de loopclinic van 12 weken op de atletiekbaan van AKU, dit als voorbereiding voor deelname aan de 4 km loop of de 10 kilometer loop.

Clinic hardlopen
Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. Op woensdag 11 mei start op de atletiekbaan van AKU de clinic voor met name beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of ervaring.
Gediplomeerde trainers helpen je om sterker te worden en een betere conditie te krijgen. Na deze periode van 12 weken ben je zeker in staat om tijdens Kooyman Polderloop de afstand van 4 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar.
Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen aansluiten op de dinsdagavond of donderdagavond bij de reeds bestaande groepen.
Naast de training op woensdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op dinsdag- of donderdagavond extra mee te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een training in het weekend.
Aanvang van de trainingen is 19.30 uur.

Wat kunt u van ons verwachten

Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat het hele bewegingsapparaat aandacht krijgt. Een uitgebreide warming-up, loopscholing en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel.

Plexus
Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen.

Kooyman Polderloop
Op een prestatie volgt een beloning. Dat is naast het aandenken dat je krijgt aan de finish vooral de voldoening. Maar de allergrootste beloning krijg je in de vorm van een gezond en sterk lijf, meer energie en zelfvertrouwen.

Kosten
De kosten voor deelname aan de clinic van 12 weken bedragen € 50,-, dat is inclusief een startbewijs voor de Kooyman Polderloop op de 4 kilometer loop of de 10 kilometer loop, en een mooie herinnering.

Informatie over de Kooyman Polderloop is binnenkort te vinden op deze website.
Je kunt voor informatie ook kontakt opnemen met Rene Noorbergen, rene.noorbergen@gmail.com, 0655858584.