1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. de gezonde sportkantine van aku is beloo...

Nieuws algemeen 27-05-2019

De Gezonde Sportkantine van AKU is beloond met Bronzen Certificaat

AKU heeft zich dit jaar aangesloten bij het initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid om sportverenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met een gezonder aanbod in de kantine. Onder de noemer De Gezonde Sportkantine is er een samenwerking gestart met Team:Fit om het aanbod in de kantine aan te passen en meer gezonde producten aan te bieden.
Dat betekent niet alleen maar gezonde producten, maar wel dat meer gezonde producten worden aangeboden en ook duidelijk zichtbaar worden gepresenteerd. Daarmee maken mensen makkelijker een gezonde keuze en heeft de kantine een gezonde uitstraling. Daarbij moet je denken aan appels en bananen, volkoren tosti’s, havermout- en mueslirepen, lightdrankjes en gratis water uit een watertank.

De afgelopen maanden is het assortiment van producten in de kantine van AKU aangepast, tijdens de eerste grote wedstrijd voor de Pupillencompetitie bij AKU was dat al duidelijk zichtbaar. Blijkbaar heeft de kantinebeheerder dat zo goed gedaan dat Team:Fit heeft beoordeeld dat we nu al voldoen aan de norm voor de Bronzen kantine.
AKU kreeg daarom afgelopen 18 mei het eerste, Bronzen, certificaat uitgereikt!

Daarmee zijn we goed op weg naar een Gezonde Sportkantine en we gaan de uitdaging aan om een zilveren certificaat te gaan behalen in het komende jaar.