1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. aku pupillen succesvol tijdens competiti...

Nieuws jeugd 11-09-2022

AKU pupillen succesvol tijdens competitie finale!

Afgelopen baanseizoen hebben veel jonge AKU atleten meegedaan aan de 3 competitiewedstrijden in de regio (Uithoorn, Amstelveen en Purmerend).  Tijdens de 3 wedstrijden konden de atleten punten verzamelen en de beste 12 individuele atleten van Noord-Holland plaatsen zich voor de finale in Castricum. Ook konden teams, van 5 atleten zich als ploeg plaatsen voor de Noord-Hollandse kampioenschappen.

25 pupillen van AKU wisten zich te plaatsen voor de finale in Castricum. 5 ploegen hadden zich geplaatst bij de beste 8 en 5 atleten hadden zich individueel geplaatst bij de top-12.

De finale begon met een officieel defilé, waar alle ploegen, onder groot applaus van de meegereisde supporters een ereronde mochten lopen op de baan. Naast de officiële prestentatie volgde de opening met het Wilhelmus.

De jongens pupillen mini (5 en 6 jaar) mochten de spits afbijten met de 4x40 meter estafette. De 5 jongens stonden na de 3 voorrondes op een knappe 3e plaats en waren als ploeg een van de favorieten. Met een tijd van 30.65, net iets boven het clubrecord kwamen de jongens als 3e over finish.
Tyrus Ansano, die zich ook individueel had geplaatst, liep op de 40 meter sprint een evenaring van zijn persoonlijk record. Met een tijd van 7,39 sec werd hij 2e. Yuvan Pantakar en Jayant Hindori liepen beide een nieuw persoonlijk record en kwamen als 8een 9e over de finish. Prahaan Padhi liep een mooie tijd van 8,56 sec en Darian Kohinor finishte in 9,30 sec.
Bij het balwerpen kende Yuvan een geweldige eerste worp en wierp de bal naar een afstand van 24,32 meter. Jayant kwam met balwerpen tot een afstand van 12,35 meter,  Prahaan werd 31e met 12,18 meter. Darian en Tyrus eindigde respectievelijk als 31een 32e met worpen 11,84 en 11,82.
Bij het verspringen pakten de jongens veel punten op hun concurrenten. Tyrus sprong een prachtig pr van 3,11 meter en werd hiermee 1e. Jayant eindigde als 2e met een mooi persoonlijk record van 3,08 meter. Ook Yuvan sprong een persoonlijk record en kwam tot een afstand van 2,80 meter. Prahaan eindigde op de 17e plaatst met een persoonlijk record van 2,65 meter en Darian kwam in zijn laatste poging tot een afstand van 1,96 meter.
Door de vele persoonlijke records hebben de jongens alle 5 een hele goede meerkamp gedraaid en mochten aan het einde van de dag als ploeg de 1e prijs in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat voor de jongste AKU talenten. In het individuele klassement eindigde Yuvan op een knappe 4e plaats, Tyrus op een 7e plaats, Jayant werd 10e, Prahaan 28e en Darian finishte op een 41e plaats.

De jongens pupillen C waren na 3 wedstrijden als 2e geplaatst voor de finale. Op de 4 x 40 meter finishte de jongens in een tijd van 28,58 seconden als 2e, achter hun grote concurrent AV Startbaan uit Amstelveen. Op de 40 meter sprint kwam Siem Verlaan in een snelle tijd van 6,80 sec als eerste over de streep, maar 0,01 sec boven zijn eigen clubrecord. Mathies de Wildt finishte in 7,93 sec, kort gevolgd door Revi van ’t Schip die een tijd noteerde van 8,00 sec. Finn de Kuijer en Joeri Stolwijk waren erg aan elkaar gewaagd en finishte op 0,01 sec van elkaar in 8,13 en 8,14 sec.
Siem Verlaan kwam bij het balwerpen in de buurt van persoonlijk record en wierp de bal naar een afstand van 26,86 meter. Mathies wist zich na een ongeldige poging goed te herstellen met een mooi persoonlijk record van 25,59 meter. Ook Revi benaderde met het balwerpen zijn persoonlijk record en kwam met de bal tot een afstand van 20,28 meter. Joeri kende ook een succesvolle worp en behaalde een persoonlijk record met 16,90 meter. Finn de Kuijer behaalde een afstand van 13,42 meter.
Het verspringen bij Siem begon erg moeizaam met 2 ongeldige pogingen. In zijn laatste poging benaderde hij zijn pr met een afstand van 3,42 meter. Finn de Kuijer sprong bij het verspringen over de grens van 3,00 en was uiteraard erg trots op zijn pr van 3,02 meter.  Mathies sprong dezelfde afstand als zijn trainingsmaatje. Revi sprong naar een afstand van 2,94 meter, gevolgd door Joeri die een sprong had van 2,74 meter.
In het individuele klassement eindigde Siem Verlaan heel knap op een 2e plaats en stond net als vorig seizoen op het podium. Mathies eindigde als 19e, Revi als 28e, Finn 35e, een plek voor Joeri op de 36e plaats. De jongens kwamen als team net een paar punten tekort voor een podiumplaats en moesten genoegen nemen met een 4e plaats.

De jongens pupillen B behoorde, na 3 voorrondes samen met de ploegen uit Alkmaar en Castricum tot de grote favorieten. De jongens B lieten gelijk zien dat ze in vorm waren en wonnen de estafette in een tijd van 26,37 sec, 0,01 sec boven het clubrecord.
Jip Hofmijster, die als 3e individueel geplaatst stond sprong bij het verspringen over de grens van 4,00 meter, wat een nieuw clubrecord betekende. Ook Joes Bar begon sterk bij het verspringen met een pr van 3,51 meter. Jashwant Hindori en Thiago Panday waren erg aan elkaar gewaagd en sprongen naar een afstand van 3,15 en 3,13 meter. Bram van der Lee sprong voor het eerst over de 3 meter grens en noteerde een afstand van 3,02 meter.
Op de 40 meter sprint kwam Jip dicht in de buurt van zijn pr met een tijd van 6,82 sec. Thiago werd knap 7e in een persoonlijk record van 6,95 sec. Jashwant werd 21e in een tijd van 7,23 sec, gevolgd door Joes met een tijd van 7,34 sec en Bram kwam in 7,40 sec over de finish.
Het kogelstoten was het afsluitende onderdeel van de meerkamp, niet het favoriete onderdeel van jongens. Jaswant kwam met de 2kg kogel tot een afstand van 5,43 meter, Jip noteerde een afstand van 5,39 meter. Thiago stootte de kogel 4,83 meter ver, iets verder dan Joes, die tot een afstand kwam van 4,62 meter. Bram kwam met de kogel tot een resultaat van 4,50 meter.
Het bleef bij de prijsuitreiking lang spannend en uiteindelijk mocht Jip bij de individuele prijsuitreiking de bronzen medaille in ontvangst nemen. Thiago eindigde op een 17e plaats, gevolgd door Jashwant op de 20e plaats, Joes op de 22e plaats en Bram op een 34e plaats. Als team presteerde de mannen ontzettend sterk en mochten ze zelfs de 2e prijs in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat van de jongens pupillen B

De A1 jongens kregen vooraf te maken met een grote tegenvaller, omdat Mike van Ettinger zich helaas met een enkelblessure moest afmelden voor de finale. Maar ondanks de teleurstelling, was Mike wel aanwezig in Castricum om zijn teamgenoten aan te moedigen.
Doordat Mike niet kon starten, moesten de jongens de dag voor de wedstrijd hun estafette indeling aanpassen, wat erg wennen was aangezien ze in een andere samenstelling en volgorde moesten starten. Charlie, Finn, Roel en Teije liepen een goede estafette en eindigde als 6e.
Roel Verlaan kwam op de 60 meter sprint in de buurt van zijn persoonlijk record en noteerde een tijd van 9,44 sec. Charlie Oen wordt steeds sneller en liep bijna een halve seconde van zijn pr af, zijn record staat nu op 9,50 sec. Mede door een mooi nieuw pr van 9,90 sec, kende Finn Bakker een erg succesvolle meerkamp. Teije Vaandrager finishte in een tijd van 10,60 sec.
Roel kon helaas bij zijn favoriete onderdeel, het balwerpen, niet het verschil maken met zijn concurrenten. Hij kwam tot een afstand van 26,63 meter. Teije presteerde erg sterk bij het balwerpen en behaalde een persoonlijke record met een afstand van 22,95 meter. Ook bij het balwerpen behaalde Finn een pr met een afstand van 22, 48 meter. Charlie wierp de bal naar een afstand van 15,61 meter.
Bij het verspringen behaalde Roel een afstand van 3,88 meter. Charlie Oen kwam met een afstand van 3,59 meter dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. Finn Bakker sloot de meerkamp af met zijn 3e pr en sprong 3,45 meter. Teije behaalde een resultaat van 3,11 meter.
De jongens pupillen A1 eindigde in het ploegenklassement op een mooie 6e plaats. Individueel eindigde Roel op een 12e plaats, Finn werd 23e, Charlie 24e en Teije behaalde de 32e plaats.

De meisjes A2 hadden zich in de voorrondes als 6e geplaatst voor de finale. De meiden begonnen de finale erg sterk met hun snelste tijd van het seizoen en finishte op een knappe 3e plaats.
De 5 meiden begonnen hun meerkamp met het hoogspringen. De meiden begonnen erg sterk door op alle hoogtes hun aanvangshoogte te halen. Helaas verliep de wedstrijd vanaf de 1,05 niet zoals ze gehoopt hadden en kwamen ze alle 5 niet tot een nieuw pr. Maud behaalde een hoogte van 1,05, Joy, Suus en Jonne sprongen over 1,10 meter en Bregje behaalde een hoogte van 1,15 meter.
Bregje Veerhuis liep op een 60 meter sprint een mooi pr van 9,30 sec. Maud van Kessel finishte in een tijd van 9,67 sec, kort gevolgd door haar trainingsmaatje Suus Hogenboom in een tijd van 9,75 sec. Jonne van Diemen zat hier weer vlak achter en kwam in 9,78 sec over de streep. Joy van Dijk liep een mooie tijd van 10,07 sec.
Bij het afsluitende onderdeel kogelstoten behaalde Suus een knappe 6e plaats. Z stootte de kogel naar een nieuw persoonlijk record van 7,59 meter. Joy van Dijk kwam tot een goede afstand van 6,25 meter, ook voor haar was dit een persoonlijk record. Maud van Kessel kwam tot een afstand van 5,41 meter, gevolgd door Jonne met afstand van 5,31 meter. Bregje behaalde een afstand van 5,06 meter.
De meisjes pupillen A1 eindigde in het teamklassement op een 7e plaats. Individueel behaalde Suus de 15e plaats, gevolgd door Bregje op de 16e plaats, Joy 28e, Jonne 29e en Maud op de 31e plaats


Een prachtige resultaat van de jongste AKU atleten met veel mooie persoonlijke records en ere plaatsen.