1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. aku atleet mark westera 6e van nederland...

Nieuws jeugd 13-09-2022

AKU atleet Mark Westera 6e van Nederland tijdens NK meerkamp

AKU atleet Mark Westera 6e van Nederland tijdens NK meerkamp

 

AKU atleet Mark Westera heeft afgelopen weekend tijdens de Nederlandse kampioenschappen meerkamp voor een prachtige prestatie gezorgd, door als 6e van Nederland te eindigen. Met 4 persoonlijke records en 1 clubrecord heeft Mark een geweldige meerkamp neergezet in Zoetermeer.


Dag 1


Mark begon zijn meerkamp in Zoetermeer met de 80 meter sprint. Tijdens de sprint liet hij zijn goede vorm al zien door maar 4 honderdste boven zijn persoonlijk record te eindigen. Vorig weekend tijdens de Nationale D-spelen in het Olympisch stadion liet Mark al zien dat zijn sprintsnelheid omhoog is gegaan, door als 8e te eindige op de 150 meter. Mark kwam in en tijd van 11,13 seconden over de finish.

Bij het 2e onderdeel van de jonge AKU trainer, verspringen, sprong Mark in zijn eerste poging gelijk naar een nieuw persoonlijk record van 4.37 meter. Mark was zelf kritisch op zijn sprong en vond dat hij niet goed uitkwam bij de balk, waardoor hij eigenlijk verder had willen en kunnen springen.
Het afsluitende onderdeel van de eerste dag was het speerwerpen. Bij het speerwerpen steeg Mark ver boven zichzelf uit door de speer naar een afstand van 37,59 meter te gooien. Dit is niet alleen een persoonlijk record, maar ook een nieuw clubrecord. Tevens staat Mark met deze afstand 5e op de nationale ranglijst bij het speerwerpen.


Dag 2

De 2e dag begon traditioneel met het hordenlopen. Mark was goed hersteld na de eerste dag en liep een zeer sterke hordenrace. Op de 80 meter horden liep hij bijna een seconde van zijn pr af en scherpte zijn nieuwe toptijd aan naar 13,25 seconden.
Vorig weekend, tijdens de nationale D-spelen kon Mark helaas niet vrijuit springen bij het hoogspringen ivm enkelklachten. In Zoetermeer wilde hij deze prestatie graag rechtzetten. Gelukkig was zijn enkel weer belastbaar, maar nu waren de zenuwen hem de baas, waardoor hij genoegen moest nemen met een hoogte van 1.40 meter. Mark was niet tevreden over zijn behaalde hoogte, maar ziet deze prestatie wel als een leerproces op mentaal vlak.

Mark kende een goede reeks bij het kogelstoten, het 6e onderdeel van de meerkamp. In zijn 3e en laatste poging had hij een goede uitschieter en stootte de kogel naar een mooie afstand van 9,59 meter.

De afsluitende 1000 meter is een sterk wapen van Mark en hij wist dat hij hier nog veel punten kon halen ten opzichte van zijn concurrenten. Ondanks dat hij in twee dagen als 6 onderdelen had afgewerkt, had hij nog erg veel zin en energie voor de 1000 meter. Mark finishte de 1000 meter sterk in een nieuw persoonlijk record van 3,05,19 minuten als 2e.

De AKU junior mag zeer succesvol en trots terugkijken op het NK meerkamp, waar hij als 6e van Nederland is geëindigd.