1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 8 juli open dag bij atletiekvereniging a...

Nieuws jeugd 26-06-2023

8 juli Open dag bij atletiekvereniging AKU

Open dag bij atletiekvereniging AKU
Atletiekvereniging AKU organiseert op zaterdag 8 juli van 14.00u. – 16.00u. een open dag voor iedereen die kennis wil maken met atletiek. Bij AKU staat voorop dat je plezier hebt in de verschillende atletiekonderdelen en dan maakt het niet uit of je wint of verliest bij het rennen, springen en werpen, iedereen kan meedoen. Maar als je talent hebt ben je bij AKU aan het goede adres. De afgelopen  jaren hebben veel jonge atleten mee mogen doen aan de Nederlandse kampioenschappen en een aantal van hen bereikten een finaleplaats of zelfs het podium. 

Iedereen vanaf 6 of bijna 6 jaar is welkom op de mooie atletiekaccommodatie van AKU  op sportpark de Randhoorn in Uithoorn.

Een groep enthousiaste trainers staat klaar om de deelnemers te coachen en uitleg te geven bij de verschillende atletiekonderdelen. Ouders zijn uiteraard van harte welkom met hun zoon of dochter om de training te volgen. Mensen van AKU staan ook langs het veld om waar nodig vragen te beantwoorden.

Circuitvorm
Om 14.00u. wordt er gestart met een warming-up, daarna volgt er een programma waarbij in circuitvorm een aantal atletiekonderdelen wordt aangeboden. Afhankelijk van de leeftijd zijn dit sprint, hordenlopen, verspringen en hoogspringen, balwerpen of kogelstoten. Als je niet precies om 14.00u. aanwezig kunt zijn, is dat niet zo erg. Het circuit wordt 2x aangeboden en als je later komt kun je direct aansluiten bij een van de onderdelen. Elk onderdeel duurt ongeveer een kwartier.

Kennismakingstrainingen
Als je deze eerste kennismaking en training leuk hebt gevonden, krijg je daarna de gelegenheid om gratis aan een aantal trainingen mee te doen zodat je goed weet of je door wil gaan met atletiek en lid van AKU wil worden. De trainingen voor de jeugd zijn maandag- en vrijdagavond, van 18.00u. -19.00u. voor de jongste pupillen tot 11 jaar en van 19.15u. – 20.30u. voor de junioren. Daarnaast zijn er een aantal specialistische trainingen op andere avonden en middagen.

Informatie over trainingen, contributie en wedstrijden, etc. vind je op de website van AKU, www.aku-uithoorn.nl.

 Als u van te voren al vragen heeft kunt u die stellen aan de technische commissie , technische-commissie@aku-uithoorn.nl.