1. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. diabetes challenge uithoorn...

Nieuws wandelen 22-05-2018

Diabetes Challenge Uithoorn

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes en de gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes belopen ongeveer 10.000 euro.

Atletiek Klub Uithoorn (AKU) heeft een effectief en gratis medicijn beschikbaar nl: beweging. Beweging is heel belangrijk voor mensen in het algemeen maar vooral voor mensen met dergelijke aandoeningen. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk.

AKU heeft in samenwerking met de huisartsen en praktijkondersteuners uit Uithoorn en Amstelland Zorg een project gestart om mensen met diabetes te helpen. Ze doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Uiteraard zijn mensen die geen diabetes hebben ook van harte welkom.

Het doel is om vanaf mei in 18 weken te trainen/wandelen om op 29 september een prestatie neer te zetten. Tijdens de wekelijkse wandelingen wandelt er een wandelcoach mee en af en toe een zorgverlener van de huisartsenpraktijk.

Op 29 september gaan we dan naar het Olympisch stadion, om van daar uit een wandeling te maken door het Amsterdamse bos.

Elke woensdag van 19.30 – 20.30 uur wordt er gewandeld vanaf de AKU (Randhoornweg 120, 1422 NE Uithoorn). De eerste training is al gestart, maar er kunnen altijd nog mensen bij.

Iedereen die interesse heeft is welkom, dus ook mensen zonder diabetes kunnen mee doen!