1. Je bent hier:
  2. home
  3. loopgroep aanbod

COVI19 Update - Aangepaste Trainingen

Vanwege de Covid19 en Rijksoverheidsmaatregelen trainen wij momenteel via een aangepast schema. Wekelijks worden er vijf trainingen aangeboden, 2 op dinsdagavond, 1 op woensdagavond, 2 op donderdagavond waarbij atleten op UITNODIGING kunnen trainen. Niet ideaal maar op deze manier proberen wij sportiviteit en veiligheid te garanderen.  Verdere informatie is te vinden op de nieuwssectie:
https://www.aku-uithoorn.nl/nieuws/de-lopersgroepen-mogen-weer-van-start-(in-aangepaste-opzet)/248/

Hardlopen bij AKU kan op ieder niveau

AKU biedt aan een groeiende groep lopers een breed scala aan hardlooptrainingen; op meerdere avonden per week wordt er onder begeleiding van onze vier gecertificeerde trainers gewerkt aan het verbeteren van de loopconditie en -techniek voor verschillende niveaus. 

Wij bieden programma's voor zowel de beginnende hardloper als de prestatiegerichte loper die zijn of haar persoonlijk record wil verbeteren - en voor alle niveaus daar tussen in. Kortom; voor ieder wat wils!  Kom gerust een keer langs om mee te doen. De eerste 4 weken kan je gratis meetrainen!


 

Loopgroep

Op dinsdag- en donderdagavond traint de lopersgroep op en rond onze atletiekbaan. In de zomerperiode (begin mei tot eind augustus) wordt op donderdag in het Amsterdamse Bos getraind.  De lopersgroep is een zeer gevarieerde groep qua leeftijd, niveau, snelheid en conditie die onder begeleiding en met behulp van trainingsschema's loopscholing, intervaltraining en conditionele oefeningen doet. Veel leden van de groep bereiden zich op deze manier voor op bepaalde wedstrijden, uiteendlopend van (een eerste) 5km tot Marathons (of meer).

Trimgroep

Deze groep traint 1x per week gezamenlijk op onze atletiekbaan op de woendagavond. Deze groep is kleiner qua omvang, maar ook heel gevarieerd samengesteld.  In deze groep ligt het accent wat meer op de recreatie dan op de prestatieverbetering.

Starter Clinics

Donderdag 7 mei 2020 gaat er bij atletiekvereniging AKU weer een loopclinic weer van start ter voorbereiding op de Polderloop. Gedurende 13 weken kan elke enthousiaste loper zich voorbereiden op een van de afstanden die gelopen wordt tijdens de Polderloop: 4 km of 10 km. De Polderloop, die AKU in samenwerking met het feestcomité de Kwakel organiseert, wordt dit jaar op 30 Juli 2020 gehouden.

De clinic is bedoeld voor geoefende lopers maar zeker ook voor mensen met geen of weinig loopervaring. Ook zonder loopervaring kan je in 13 weken trainen zover komen dat je in staat bent kilometer 4 kilometer af te leggen. Gekwalificeerde trainers staan klaar om je op een verantwoorde manier zonder blessures klaar te stomen. Naast het opbouwen van conditie wordt er aandacht besteed aan lenigheid, coördinatie, kracht en is loopscholing ook onderdeel van de trainingen. Tevens krijg je adviezen en informatie over voeding, voorkomen van blessures en goed schoeisel.

Je kunt uiteraard ook aan de clinic deelnemen als je niet aan het loopevenement in augustus kunt deelnemen. 
Naast de donderdag is het ook mogelijk om op dinsdag bij AKU te trainen en kun je met een schema van een van de trainers ook in het weekend extra trainen.

Tijden en kosten

  • Start: donderdag 7 mei
  • Aanvang training: 19.30u.
  • Atletiekbaan AKU op sportpark Randhoorn
  • Kosten clinic: € 65,-. Inbegrepen een mooie herinnering aan en een gratis startbewijs van de Polderloop.

 

Voor meer informatie over de clinic en/of aanmelden kan er contact worden opgenomen worden met Rene Noorbergen  (rene.noorbergen@gmail.com)

Bedrijfsclinics

AKU biedt ook kortlopende of eendaagse clinics op maat voor bedrijven, stichtingen of groepen. Op deze manier hebben wij al verschillende bedrijven mogen ondersteunen in hun sportieve ambities. Op de pagina Bedrijven is hier meer over terug te vinden.