1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 33e kooyman polderloop gaat door...

Nieuws algemeen 07-06-2021

33e Kooyman Polderloop gaat door

De 33e Kooyman Polderloop 2021 gaat door

Al bijna anderhalf jaar moeten hardlopers wachten op hun eerste wedstrijdloop. Maar in de Kwakel kan er op donderdag 29 juli weer in wedstrijdverband worden hard gelopen. Atletiekvereniging AKU en Feestcomité de Kwakel zijn blij dat dit jaar de Kooyman Polderloop weer door kan gaan.
Vanaf vorig jaar maart zijn er door de coronamaatregelen geen loopevenementen in groepsverband meer gehouden en was het ook niet altijd makkelijk om georganiseerd te trainen. De laatste maanden is het door de versoepelingen steeds meer mogelijk om in groepsverband te trainen en AKU is ook weer gestart met een clinic, o.a. als voorbereiding op de 33e Kooyman Polderloop.

Wat er precies mogelijk is op 29 juli is nu nog onduidelijk, maar, waarschijnlijk in enigszins aangepaste vorm, het gaat door!!

In verband met de nog geldende coronamaatregelen zal de organisatie van de loop op een aantal punten worden aangepast.

Programma
18.30 uur:       1.6 km. Specials G-run
19.00 uur:       1 km kidsrun t/m  11 jaar
19.15 uur:       4 km
20.00 uur:       10 km

De deelnemers lopen met een startnummer met aan de achterzijde een tijdregistratie chip, zodat alle tijden direct worden opgenomen en verwerkt.

I.v.m. coronamaatregelen kan uitsluitend worden vooringeschreven via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven is helaas NIET mogelijk. Startnummers worden van te voren opgestuurd aan iedereen die zich heeft vooringeschreven.

Op de 10 kilometer zijn er prijzen voor de eerste 10 heren en de eerste 10 dames. Er zal geen officiele prijsuitreiking op een podium zijn, de prijzen worden nagestuurd.

Vooralsnog zullen er geen toeschouwes bij de start en op het evenemententerrein toegelaten worden.

Starten in groepen
Hoewel we nu niet precies weten welke coronabeperkingen er op 29 juli nog zijn, gaan we er vanuit dat er op de 4 en 10 kilometer niet in één grote groep kan worden gestart. Er zullen steeds groepen van 50 of 100 lopers tegelijk met een tussenpoze van 2 ½ minuut starten. De chips zullen er voor zorgen dat er een juiste en volledige uitslag kan worden geregistreerd.

Deelnemers aan de kidsrun en de Specials zullen wel allen tegelijk starten.

Zoals gezegd krijgt elke deelnemer van te voren het startnummer opgestuurd en informatie over tijdstip van starten en de plek op een van de voetbalvelden of het evenemententerrein waar hij/zij zich voor de loop verzamelt in de startgroep van 50 of 100 deelnemers. Dit alles met in achtneming van de afstand van 1 ½ meter. Bij de start zelf hoeft deze afstand niet aangehouden te worden.

Iedere deelnemer kan zich nu al inschrijven via www.inschrijven.nl , de contactpersoon van de Kooyman Polderloop namens de organiserende vereniging AKU is Jos Lakerveld, 06 57036868.

Informatie over de loop wordt geplaatst op www.aku-uithoorn.nl