1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. uithoorns mooiste 2018 belooft weer prac...

Nieuws algemeen 22-01-2018

Uithoorns Mooiste 2018 belooft weer prachtig loopevenement te worden

A.s. zondag 28 januari vindt weer Uithoorns grootste evenement plaats, Uithoorns Mooiste de Loop. Gelet op het grote aantal voorinschrijvingen, meer dan 325, verwacht de organisatie tussen de 1600 en 1700 deelnemers aan de start. Sportpark Randhoorn zal op deze dag helemaal in het teken staan van dit geweldige loopevenement.
Zo zullen de deelnemers aan de 1 kilometer G-Run worden opgevangen in het clubhuis ('t Klokhuis) van AKU.
De Businessloop teams en de genodigde sponsors worden ontvangen in het nieuwe clubhuis van wielerclub UWTC. De Businessloop mag zich opnieuw verheugen in een toegenomen belangstelling, 22 teams hebben zich voor deze bedrijvenstrijd aangemeld.
De overige deelnemers zijn weer van harte welkom in het clubhuis van Legmeervogels.
AKU mag blij zijn met zulke goede ‘buren’.

Parcours aangepast
Tot schrik van de organisatie bleek eind december dat de dienstregeling van Connexxion drastisch was veranderd, in plaats van 4 bussen rijden er nu 16 bussen per uur over de busbaan. Dat betekent dat de tijd tussen 2 bussen te kort is om alle lopers veilig te laten oversteken bij de busbaan.
Met veel gepuzzel is het uiteindelijk gelukt om voor alle afstanden een veilig en aantrekkelijk parcours te realiseren, de 60 verkeersregelaars worden deze week allen bijgepraat over het nieuwe parcours.

De starttijd van de 5 km moest hierdoor iets opschuiven, van 11.00 uur naar 11.03 uur, de overige starttijden zijn onveranderd.
Voor de G-Run en de GeZZinsloop voor kinderen is het 1 kilometer parcours hetzelfde gebleven.

Wegafsluitingen
Het zal niemand verbazen dat met zo’n groot loopevenement een aantal wegen in de wijken tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer, met name Legmeer-West zal langere tijd ongemak ondervinden. Alle omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de tijden waarop straten zijn afgesloten of ernstige hinder hebben en deze week zal er een overzicht staan van alle afsluitingen in de plaatselijke krant en op de website van AKU.

Omwonenden zullen geen last hebben van auto’s die een parkeerplek zoeken. Naast de grote parkeerplaats van Sportpark Randhoorn heeft de organisatie een aantal bedrijven op de Noorddammerweg en de Randweg bereid gevonden om auto’s op hun terrein te laten parkeren. Er wordt een tijdelijke brug over de sloot gelegd door Van Schie uit Mijdrecht, deze brug geeft de parkeerders vanaf de Noorddammerweg de kortste en veiligste route naar de kantine van Legmeervogels.

Programma
10.15 uur 1 kilometer G-run
10.30 uur Albert Heijn Jos van der Berg 1 kilometer GeZZinsloop
11.03 uur Van Schie 5 kilometer loop
11.08 uur Takii 10 kilometer loop
11.08 uur Vakantiemakelaar 10 Engelse mijlen