1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws
  4. 34e uithoorns mooiste de loop was een gr...

Nieuws algemeen 31-01-2018

34e Uithoorns Mooiste de Loop was een groot succes

De weergoden waren de organisatoren en de vele lopers afgelopen zondag gunstig gezind. Voor de maand januari was de temperatuur aangenaam en af en toe brak er zelfs een waterig zonnetje door. De wind was voor de lopers onderweg de enige spelbreker. Met name in de open delen van het parcours was het hard werken om de wind te trotseren.

Het parcours van de langere afstanden was noodgedwongen aangepast, maar organisatiegroep van AKU had desondanks opnieuw een aantrekkelijk en veilig parcours gerealiseerd door Uithoorn en de Kwakel.

De eerste lopers kwamen rond 9.00 uur de kantine van de Legmeervogels binnen om zich in te schrijven voor een van de afstanden of om hun startnummer op te halen. De vrijwilligers van AKU waren goed voorbereid en het inschrijven verliep dan ook snel en goed. De 60 verkeersregelaars kregen de laatste instructies om er voor te zorgen dat de lopers en het verkeer geen hinder van elkaar zouden ondervinden.

De vele teams die zich hadden aangemeld voor de Businessloop over 10 kilometer werden opgevangen in het nieuwe clubhuis van wielervereniging UWTC op Sportpark Randhoorn. Hoewel de afronding van de bouw nog moet plaatsvinden, was goed te zien dat het sportpark een prachtige nieuwe accommodatie rijker is.

G-run en GeZZinsloop

Om 10.15 uur stonden 30 cliënten van Ons Tweede Thuis met hun begeleiders klaar aan de start om hun 1 kilometer G-Run te volbrengen. Een prachtig lint van oranje lopers liepen door Legmeer-West en het was goed te zien dat veel deelnemers het afgelopen jaar regelmatig op dinsdag bij AKU hadden getraind. Bij de finish ontving iedereen een mooie medaille.

Een kwartier later had zich voor de start een enorme rij kinderen met ouder, opa of oma verzameld voor de AH Jos van den Berg 1 km geZZinsloop, een echte familie happening. Meer dan 140 kinderen stonden met hun startnummer klaar. Een prachtig gezicht om al die verhitte en blozende gezichten te zien. Aan de finish kreeg elk kind een medaille en een krentenbol.

Langere afstanden

Inmiddels was de kantine van de Legmeervogels volgestroomd met de grote groep lopers die op de 5 en 10 kilometer en de 10 Engelse mijlen gingen starten.

De 5 km startte om 11.03 uur en bijna 400 lopers stonden aan de start om deze afstand te volbrengen. Met name het tempo bij de heren lag erg hoog en dat resulteerde dan ook in een parcoursrecord. Bij de dames was het enorm spannend, het verschil tussen de nrs 1 en 3 was maar 2 seconden.

Uitslag 5 kilometer

Mannen

1. Lesley van Almkerk 15.26

2. Farid L’Jahaoui 15.58

3. Zeb Beelen 16.16

Vrouwen

1. Jasmijn Bloemenheuvel 19.10

2. Jolijn Swager 19.11

3. Erica Belondi 19.12


De deelnemers aan de 10 km en 10 Engelse mijlen startten tegelijkertijd om 11.08 uur en het enorme aantal van rond 1000 lopers had zich aangemeld. Dat zorgde na de start voor een lang lint van lopers in kleurige outfit.
De eerste 5 kilometer liepen beide groepen met elkaar op, bij de splitsing van de Poelweg en Iepenlaan gingen de 10 kilometer lopers linksaf de Iepenlaan op en de 10 Engelse mijlen lopers gingen rechtdoor richting Hoofdweg, via de Vrouwenakker langs de Amstel naar Meerwijk.

Bij de 10 kilometer stonden een aantal snelle lopers aan de start en dat resulteerde dan ook in een aantal goede tijden.

Uitslag 10 kilometer

Mannen

1. Bas Stigter 32.39

2. Lorenz Sinteur 32.53

3. Jeroen Kramer 33.20

Vrouwen

1. Fanos Tekle Asmelab 38.10

2. Nina Mathijssen 38.44

3. Nathalie Klaassen 40.42

10 Engelse Mijlen

De 10 Engelse mijlen loop was bij de mannen minder spannend, de latere winnaar had snel een gat geslagen en kon niet meer worden teruggehaald. De eerste vrouwen lagen dichter bij elkaar maar uiteindelijk kon de winnares in de laatste honderden meters het verschil maken.

Uitslag 10 Engelse Mijlen

Mannen

1. Wilfred Verhagen 56.15

2. Jay Sauer 58.09

3. Joost Veldkamp 59.53

Vrouwen

1. Juliette ten Have 1.08.10

2. Saskia Heijnen 1.08.32

3. Leone de Voogd 1.08.49

Atletiek Klub Uithoorn kijkt terug op een prachtig loopevenement en mag trots zijn op de meer dan 1550 deelnemers en de als vanouds weer geweldige organisatie. Met daarbij vooral dank aan de vele vrijwilligers en de grote groep trouwe sponsors die het slagen van deze dag weer mede mogelijk hebben gemaakt.