1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. svl2016-verslag

Klassewerk scholierenveldloop weer een groot succes

Woensdag  5 oktober organiseerde AKU voor maar liefst de 34e keer een van de grootste sportevenementen in de gemeente Uithoorn; de Klassewerk Scholierenveldloop! Dit jaar verschenen maar liefst 750 deelnemers aan de start om met elkaar de competitie aan te gaan in een crosswedstrijd op en rond de atletiekbaan van AKU. Als verengiging kijken wij terug op een zeer succesvolle editie! 

Door: Wim Verlaan

Weergoden waren ons dit jaar goed gezind

Vorig jaar werd de loop echt geteisterd door de regen die gedurende de hele middag overvloedig vloeide. Dit jaar was dat heel anders, er stond wel een stevige wind maar de hele middag scheen een heerlijk najaarszonnetje. Dat was natuurlijk prettig voor de vele scholieren die zich hadden aangemeld maar ook voor de vele ouders/grootouders en leerkrachten die hun kind of kleinkind kwamen aanmoedigen. Het zonnetje zorgde er wel voordat het een geweldig gezicht was om zoveel kinderen en jongeren aan de start te zien verschijnen.

De organisatie had special aandacht gegeven aan de kwaliteit van de startnummers, maar dat was dit jaar niet extra nodig, alle nummers bleven goed zichtbaar waardoor het voor de mensen bij de finish niet te moeilijk was om alle scholieren die over de finish kwamen, goed te registreren.
Dat zorgde ervoor dat de uitslagen niet alleen snel beschikbaar waren, maar er ook geen twijfel over was dat deze klopten.
 

Grote groepen
Alle basisscholen in Uithoorn en de Kwakel en het voortgezet onderwijs in Uithoorn en de Ronde Venen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze jaarlijkse cross. Veel leerlingen, ouders en leerkrachten hadden zich opgegeven, met de na-inschrijvingen erbij waren er dit jaar rond de 750 deelnemers die aan de start verschenen.

Aangezien een aantal scholen met met een continurooster werken, had AKU ook nu weer besloten om de start een uur op te schuiven zodat alle scholen mee konden doen. De consequentie was wel dat de jongens en meisjes van dezelfde groep van de basisscholen tegelijk moesten starten omdat het programma anders voor veel deelnemers te lang zou uitlopen.

Ondanks dat was het  een prachtig gezicht om alle deelnemers in grote groepen van soms meer dan 80 à 90 kinderen in hoog tempo te zien vertrekken. De groepen vertrokken klasgewijs zodat iedereen tegen leeftijdgenoten liep. Naast de individuele medailles die de eerste drie aankomenden konden winnen, streden alle kinderen ook voor de beker voor de school die het best presteerde over alle groepen.

Om te benadrukken dat elk kind, ongeacht de plaats waarop hij of zij eindigde, zijn eigen, geweldige prestatie had geleverd, ontving elk kind na afloop een meetlint in de vorm van een duim , aangeboden door de sponsor van de loop, Klassewerk interieurverzorging.
 
De Springschans wint voor de 10e keer de wisselbeker
Bij de basisscholen streden driee scholen om de wisselbeker, de Springschans, de Kwikstaart en de Zon, uiteindelijk behield de Springschans  de wisselbeker in huis. Voor deze school was het winnen deze keer wel heel bijzonder aangezien deze school voor de 10e keer de scholierenveldloop won. Het is nog niet duidelijk wat het halen van deze mijlpaal betekent.

Bij het voortgezet onderwijs wisselde de wisselbeker wel van eigenaar. Na de  winst van het Alkwin College van vorig jaar, ging nu het Thamen College aan de haal met de beker. Deze school verdient dit jaar een extra compliment omdat niet alleen veel leerlingen maar ook een grote groep leerkrachten en ouders aan de start verschenen.
 
What’s up
Om het belang van het drinken van water i.p.v. zoete drankjes tijdens en na het sporten te promoten en onder de aandacht van iedereen te brengen, waren de mensen van What’s up ook weer duidelijk aanwezig door bij de finish aan iedereen een flesje drinkwater aan te bieden.
 
AKU dankt uiteraard alle kinderen, jongeren, leerkrachten en ouders voor hun deelname, alle scholen  voor de inspanningen om de inschrijvingen te regelen en alle vrijwilligers van de vereniging die er weer voor hebben gezorgd dat dit grote evenement weer prima is verlopen.