2. home
  3. verslagen jeugd
  4. succesvolle-eerste-meerkamp-2019

Succesvolle eerste meerkamp 2019

Afgelopen zaterdag op 13 april namen de pupillen van AKU het op tegen andere clubs tijdens de eerste wedstrijd van de pupillencompetitie. Naast de estafette kwamen tijdens de meerkamp sprinten, werpen en hoog- of verspringen aan bod.

De meeste atleten sloten hun wedstrijd af met 600 of 1000 meter hardlopen. Bij de jongsten behaalden Roel Verlaan en Jip Hofmijster knap de 2e en 3e plek bij de 600 meter.

Mini-pupil Evi Schoen werd 3e bij de meerkamp. Bij het balwerpen had ze met 10,03 meter de op-één-na verste worp.

Bij de C-pupillen behaalde Luuk van Manen door een geweldige eindsprint de 3e plaats op de 600 meter.

Ook op de 1000 meter was er succes. B-pupil Sem Rossing werd 2e in een tijd van 3 minuten en 50 seconden. Een andere B-pupil, Janey Nienhuis, leverde een bijzondere prestatie tijdens haar eerste wedstrijd. Zij behaalde een zilveren medaille op de 1000 meter en werd 5e bij de meerkamp. Ook ploeggenoot Naomi Keteku mocht een medaille ophalen vanwege haar 7e plaats bij de meerkamp.

Esmee Kriger en Fleur Hofmijster van de A1-pupillen haalden het podium door een goede 1000 meter te lopen. Esmee werd 1e en Fleur 3e. Ook de meerkamp ging Esmee goed af. Onder andere door bij de sprint een tijd te noteren van precies 10,00 seconden en bij het verspringen een sprong van 3 meter 57 te maken, werd ze 2e bij de meerkamp.

Bij de jongens werd Akira Kerr 3e bij de 1000 meter in een tijd van 3 minuut 40. Ook behaalde hij de 6e plaats bij de meerkamp. Florian Faber mocht een medaille ophalen vanwege zijn 4e plaats bij de meerkamp. Hij blonk onder andere uit in het verspringen, waarbij hij maar liefst 3 meter 70 sprong.

Ook bij de MPA2 werd er goed gepresteerd met veel persoonlijke records, twee podiumplaatsen voor Elin van Dijken en een overall 2eplaats voor de Meisjes Pupil A2 in het verenigingsklassement tot gevolg. Zara Velten stootte een knappe 5,83 meter, hetgeen een persoonlijk record was en leidde tot een 7e plaats op dit onderdeel.  Elin van Dijken presteerde sterk op de overige onderdelen. Op de 60 meter sprint liep zij ondanks de tegenwind in een nieuw persoonlijk record van 9,78 seconden naar de 3eplaats. Bij het hoogspringen vloog ze over 1,20 meter, hetgeen leidde tot de 4eplaats en wederom een persoonlijk record. Bij de optionele 1000 meter direct na het hoogspringen liep zij in een knappe 03:54,17 naar de 3eplaats.

Kyan Valentijn vertegenwoordigde de club bij de categorie Jongens Pupil A2. Hij mocht beginnen met hoogspringen waar hij goed over de 1.00 meter heen ging. Op de 60 meter sprint liep hij in10,13 seconden naar de 8eplaats en bij het kogelstoten stootte hij 5,76 meter (14eplaats). Sterke prestaties van deze AKU-atleet die  een knappe 13eplaats tot gevolg hadden in het eindklassement.

Een volledig verslag van de A2 prestaties is hier te vinden.

Al met al een mooie sportieve dag met prima prestaties. Wij kijken dan ook uit naar de 2emeerkamp wedstrijd op zaterdag 18 mei a.s. op en rond onze eigen baan van Atletiek Klub Uithoorn!