1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. pinkstermeerkamp-2018

Pinkstermeerkamp 2018

Druk pinksterweekend voor C/D junioren AKU.

Op zaterdag 19 mei was de 2eC/D competitiewedstrijd van dit jaar. Na een succesvolle 1ewedstrijd in april in Hoofddorp was nu Almere aan de beurt. Het was een frisse dag, maar ook nu werden er weer mooie prestaties neergezet.

Bij de jongens junioren C kwam AKU in actie op de 150 meter met een mooie 12eplaats voor Niels, op de 800 meter een 18eplek voor Benjamin. Op hoog een 10eplek voor Bor. Op de 100 meter horden een 15eplek voor Wouter, met speerwerpen werd Sjoerd 14een met verspringen een 13eplek voor Wolf.
Bij de jongens junioren D was er een 8eplaats op de 80 meter sprint voor Jens. Een 10e plek voor Robbin op kogel. Een 13eplaats voor Reinier met een nieuw p.r. op hoog.

Ondanks een enkelblessure een knappe 4eplaats op ver voor Abel. Peter werd ingezet op het nieuwe onderdeel discus en eindigde op een 16eplaats. De estafette  4 x 80 meter leverde een geweldige tijd op van 47 seconden, maar door een voetje op de lijn moest er worden overgelopen. Helaas werd er geen snellere tijd gelopen.

Bij de meisjes junioren C kwam er helaas niemand aan de start op een onderdeel.

Bij de meisjes junioren D werd er goed ver gesprongen met een 1eplaats voor Suzan en een 2eplaats voor Naomi. Ook bij kogel was er een prima prestatie met een 3eplaats voor Esmee. Helemaal knap is dat deze meiden 1ejaars D junioren zijn en zich moeten meten aan 1een 2ejaars D junioren. Bij de 1000 meter was er een 9eplaats voor Lotte. Lois sprong 1.20 hoog en dat leverde haar een 8eplaats op .

Trainers Marcel en Suzan waren de hele dag aanwezig om de junioren te begeleiden en te coachen op de onderdelen.
Op zondag en maandag ging een klein groepje AKU atleten nog verder met de Pinkstermeerkamp in Amstelveen.

In 2 dagen werd er voor de jongens een 7 kamp gehouden met  80 meter horden, hoog, speer, ver, kogel, 80 meter sprint en de 1000 meter. Voor de meisjes een 6 kamp met 60 meter horden, hoog, speer, ver, kogel en 600 meter. Naomi, Lotte, Lois, Esmee en Peter hadden er zin in. De temperatuur was beter dan de dag ervoor en dit leverde in deze 2 dagen enorm veel p.r’s op.

Naomi had nog nooit in een wedstrijd speer geworden, maar de 1eworp was meteen 18,90 ver en leverde haar een 4eplaats op. Verder scherpte ze haar p.r. op kogel, hoog en horden flink aan.

Ook Lotte wist haar p.r’s goed aan te scherpen, maar vooral met hoogspringen een prachtige prestatie door haar p.r met 13 cm aan te scherpen. Ook Esmee ging goed tijdens de 6-kamp. Waar ze op zaterdag al een p.r. voor speer en kogel had, wist ze een dag later beide weer aan te scherpen. Met kogel stootte ze weer 90 cm verder en met 9.35 leverde haar dit een 1eplaats op.

Peter kreeg deze 2 dagen veel nieuwe onderdelen: 80 meter sprint en 80 meter horden had hij dit jaar nog niet gelopen. Ook hij wist goed prestaties neer te zetten. Met ver scherpte hij zijn p.r. mooi aan en ook met de 1000 meter wist hij 9 seconden harder te lopen dan de dag ervoor.

Tot slot wist ook Lois bij de meisjes D2 weer haar p.r. voor hoog aan te scherpen naar 1.26. Ook volgde er een p.r. voor horden, speer, kogel en de 600 meter.

Een pinksterweekend met prachtige prestaties, een goede sfeer en extra aanwijzingen van trainer Marcel, die beide dagen zijn pupillen kwam begeleiden.