1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. ma2-veroveren-2eplaats

AKU meiden A1 2e bij finale van Noord- Holland!

AKU meiden A1 2e bij finale van Noord- Holland!
Door Rick Duifhuis

Op zaterdag 17 september was het dan eindelijk zover, de regio finale van de pupillencompetitie in Beverwijk. Meerdere AKU pupillen hadden zich geplaatst voor deze finale, door individueel of met het team goed te presteren op 2 van de 3 pupillen competitiewedstrijden. Bij de teams mochten alleen de beste 8 teams door naar de finale, terwijl individueel de beste 12 pupillen door mochten. Al een paar jaar mogen de meisjes van de AKU door naar de finale, maar dit jaar zijn ook de jongens mini door. Een knappe prestaties voor een jonge groep waarvan een groot aantal pas net een paar maanden op atletiek zit!
 
De dag werd gestart met een officieel defilé waarbij de kinderen met de vlag van hun club een ronde over de atletiekbaan mochten lopen, langs hun trainers, ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s die allemaal waren komen kijken om deze talenten aan te moedigen. Na een luid applaus kon de dag beginnen met de estafettes 4 x 40m voor de jongens mini. Ze werden 2e op deze afstand met een prachtige tijd van 36,47 sec. De meisjes A1  behaalde op de 4 x 60 m een 2e plaats met een nieuw persoonlijk record van 37,71 sec. Waarbij ze voor het eerst een tijd onder de 38 sec. liepen en daarbij meteen goed meededen in het klassement.
 
Nadat de estafettes achter de rug waren, kon iedereen zich klaar gaan maken voor de meerkamp onderdelen. Deze onderdelen worden individueel gedaan, maar als team tellen de resultaten van de beste 4 atleten mee voor het eindklassement.
Per categorie worden er verschillende onderdelen uitgeoefend waaronder: 40 of 60 m sprint, balgooien, kogelstoten, hoogspringen en verspringen. Jade Linthorst meisjes A2, Fenna Schneider en Esmee Meering meisjes A1 hadden zich voor deze dag individueel geplaatst. Guus Pouw, Akira Kerr, Mads van Veenendaal, Tim Taanman en Mark Westra kwamen als team voor de jongens mini in actie. Noami van Berkel, Filia Kaffatos, Julia van Luinen, Fenna Schneider en Esmee Meering hadden zich als team geplaatst. Julia moest op het allerlaatste moment helaas afhaken i.v.m. een knie blessure.
 
Deze dag werden er super mooie prestaties neergezet, de  PR’s vlogen je om de oren. De trainers Pauline, Thijs en Marcel waren er natuurlijk ook bij om hun pupillen aan te moedigen en te begeleiden bij hun onderdelen. Er was dan ook de laatste weken intensief getraind op de onderdelen en dat leverde  mooie resultaten op. Bij de jongens  wist Tim een prachtige sprong te maken met ver springen van 2,39 cm en ook Mats kan heel goed verspringen en kwam tot 2,72 cm. Guus liep een scherpe tijd van 8.13 op de 40 m , Akira  scherpte zijn pr aan tot 8.02. Mark wist maar liefst 18,04 m bal te werpen. Met o.a. deze prachtige resultaten eindigde de jongens op de 6e plaats in het eindklassement. De meiden van de A1 waren er op gebrand om dit jaar een plek op het podium te behalen. Na het prachtige resultaat op de estafette, verliep ook het balwerpen heel goed. Alle meiden gooiden boven de 20 meter, waarbij 3 meiden hun p.r verbeterden. Filia gooide 20,86 cm en Fenna kwam tot 22,73 cm 
 
De sprint viel een beetje tegen, waar er gehoopt werd op 3 meiden onder de 10 seconden. Liepen alleen Noami met een prachtig p.r. van 9,98 en Esmee onder de 10 sec. De meiden moesten nu nog heel ver gaan springen om op het podium te komen. Niemand behaalden een p.r. Het podium leek niet te gaan lukken, de tassen werden ingepakt om naar huis te vertrekken. Maar door tegenvallende resultaten van de andere verenigingen bij het balwerpen, bleek dat de meiden toch 2e waren geworden. De ontlading was enorm. Met een geweldig eindklassement: Esmee 9e, Fenna 11e , Naomi 12e en Filia 18e was het meiden toch gelukt !
 
Jade was de enige van de A2 vanuit de AKU, gelukkig kreeg ze steun van haar zus, haar moeder en trainer Marcel. Jade stootte een p.r. van 7,24 en bij het hoogspringen verbeterde ze haar p.r met 10 cm naar 1.20. Bij de sprint lukte het haar niet om dichterbij haar sterke concurrenten te komen. Ze eindigde op de 13e plaats, wat een heel knappe prestatie is.  Kortom de trainers en ouders en vooral de club kunnen trots zijn op deze top talenten die op deze mooie zonnige dag weer gezorgd hebben voor mooie resultaten voor de AKU.