1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. jeugdkamp2017

Jeugdkamp 2017

Spitter, spetter, spatter..! In het weekend van 6, 7 en 8 oktober is de jeugd van AKU vertrokken naar Lunteren voor een weekend in de onderwaterwereld. Ook dit jaar konden de snoepzakken, spelletjes en de gezelligheid niet ontbreken.

Door Adinda Pijpers
 
Na een ontzettend lange busrit over hobbelige wegen is de jeugd van AKU dan toch aangekomen in de onderwaterwereld van Lunteren. Hier worden de tassen uit de bus geladen, de kinderen verdeeld over de kamers en vliegen de snoepzakken alweer om de oren. Onder het genot van een lekker glaasje limonade en wat lekkers opent Mandy het kamp. De teams worden bekend gemaakt, de regels worden voorgelezen en zo kon de pret beginnen! Eenmaal verdeeld in de teams en kennis gemaakt te hebben met je nieuwe teamgenootjes ging de strijd tussen de zeepaardjes, kwallen, zeesterren, nemo’s, snorkels en haaien los in het eerste spel; je eigen poster knutselen! De mooiste kunstwerken werden hier gemaakt en hingen gedurende het hele weekend als versiering in ‘de woonkamer’ van het kamp.
 
Kennis over Spongebob, de avonturen van Freek Vonk en meer onderwaterwereld feiten werden op de proef gesteld in het eerste avondspel van het weekend, namelijk  ‘de Ultra mega spetterende onderwaterwereld super quiz’ In de juiste volgorde moesten de trainers gevonden worden, met maar 1 zaklamp per team, op het donkere terrein van het kamp. De strijd zat er al goed in en tips over de antwoorden werden absoluut niet gegund aan de andere teams.
 
Zichtbaar vermoeid verschenen alle koppies ’s morgens om 9 uur weer aan het ontbijt. Nadat de buikjes weer gevuld waren met de verse sneetjes brood en het feest van hagelslag en vlokken, kon er begonnen worden aan het eerste spel van de dag. Aan de kinderen deze ochtend de taak om de onopgeloste moord op Poseidon, koning van de zee, op te lossen. Levend Cluedo stond namelijk op het programma! Op zoek naar de moordenaar werden de kids van wapen naar plaats naar motief gestuurd. Is de moord gepleegd met het zwaard in de troonzaal van het kasteel? Of toch met de vishengel, vanwege jaloezie op de troon? Het was een lastig raadsel, maar is uiteindelijk toch opgelost!
 
’s Middags gingen we verder in de reeks van de levende bordspellen. Tijd voor levend Stratego! Hier draaide alles om de vlag van de tegenstander zo snel mogelijk te veroveren. De hongerige kinderen schoven na meerdere malen veroveren van de vlag aan tafel voor een lekker warm bord macaroni, met een heerlijke saus van slagerij Heemskerk, nog een bakje vla toe en de kinderen konden er weer tegenaan. Er stonden immers nog twee spellen in het vooruitzicht deze avond! In afwachting van wat er komen ging, konden de kinderen nog even vrij spelen in ‘de woonkamer’ van ons kamp.
 
Tijdens de speurtocht ’s avonds kwam de onderwaterwereld toch wel erg dichtbij en kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. Dit weerhield de teams er echter niet van om toch weer tegen elkaar te strijden. Tijdens deze speurtocht was het de bedoeling om op de route bepaalde voorwerpen op te sporen en hiermee een selfie te maken. Vervolgens moesten de trainers de foto’s doorsturen naar de spelbegeleider en voor elke goede foto kwam een letter terug. De letters vormde vervolgens samen weer een vraag die beantwoord moest worden.  Dit vereiste dus een grote oplettendheid en een goed puzzelvermogen van de teams. Met de routebeschrijving en de selfiecamera in de hand begonnen de teams de zoektocht. Op zoek naar onder andere een glijbaan, vogelhuisjes en verkeersborden liepen de kinderen, allemaal vastberaden te winnen, de route. Helaas zagen de kwallen door de bomen het bos niet meer, of.. door het water de zee niet meer? En raakten helaas de route kwijt. Nadat de andere teams wel de goede route hadden gelopen door Lunteren en alle voorwerpen vonden, kregen ze totaal16 letters. Samen vormde deze de zin ‘Noem de zeven zeeën’. Na het antwoord hierop te hebben gestuurd, stopte de tijd en won het team met de kortste tijd. De zeesterren lieten deze speurtocht zien, dat zij een ster zijn in selfies maken en wonnen hierbij dit spel.
 
Om op te warmen werd er door de trainers een flinke hoeveelheid warme chocomel gemaakt, waar natuurlijk de slagroom niet kon missen. Met droge kleren en warme handen en voeten was het eigenlijk tijd voor ‘het nachtspel’ van de zaterdag. Helaas kwam de regen nog steeds met bakken uit de lucht vallen en viel de planning hierdoor in het water. Jorn en Thijmen hebben toen een leuke quiz geïmproviseerd waar de kinderen fanatiek aan mee deden. Echter hakte de vermoeidheid van de vorige nacht er flink in en ging al voor veel kinderen vroeg het lichtje uit.
 
Zondag was het na een ontbijtje helaas alweer tijd om de tassen weer in te pakken. Maar, tijd om naar huis te gaan was het nog niet! Eerst stond namelijk het driekleurenspel nog in de agenda, wat inmiddels een beetje een traditie begint te worden. De kinderen werden onderverdeeld in drie teams, vuur, water en sponzen. Ondanks dat de oogjes nog maar net open gehouden konden worden, lukte het de beentjes nog net die laatste energie eruit te sprinten om de vijanden te tikken en in de gevangenis te stoppen. Ontzettend leuk om te zien hoe fanatiek de teams altijd weer worden in dit spel.
 
Met gevulde buikjes van de lunch gingen de kwallen, zeesterren, nemo’s, haaien, zeepaardjes en snorkels na een weekend vol gezellige activiteiten, een overvloed aan snoep en een lichtelijk slaaptekort weer richting de bus, die de onderwaterwereld weer veilig naar Uithoorn toe bracht.
 
Wat een heerlijk jeugdkamp hebben we weer in Lunteren mogen beleven! Namens alle jeugdtrainers en de jeugdcommissie willen we de kinderen bedanken voor hun gezelligheid en fanatisme gedurende dit weekend. Slaap lekker en we zien jullie weer op de baan!

Een aantal foto's zijn hier te zien