1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. verslagen jeugd
  4. aku-clubkampioenschappen-2017

AKU Clubkampioenschappen 2017

Het einde van het baanseizoen nadert. De competitiefinales zijn geweest. Dan is het traditioneel tijd voor de AKU-clubkampioenschappen! Op zondag 24 September werd bij de verschillende leeftijdscategorieën fanatiek gestreden om de titel AKU-clubkampioen 2017!
Door Marie-Jose Goumans
 
Zondag 24 september stond in het teken van de jaarlijks AKU-clubkampioenschappen. Een mooie sportieve dag waarbij jong en oud zich meten op de sprint-, lange afstand-, werp/gooi- en spring onderdelen.
 
De dag begon in een dichte mist, waarbij de startblokken vanaf de finishlijn niet zichtbaar waren! Ondanks dat het weer niet veel goeds voorspelde kwamen atleten, vriendjes, vriendinnetjes, papa’s en mamma’s al vroeg hun startnummer halen om de uitdaging van de meerkamp aan te gaan
 
In lijn met de groei van onze club was de opkomst hoog. Het was dan ook super om te zien hoeveel pupillen streden om de titel. Er werd hard gesprint, ver gesprongen en geworpen, hoog gesprongen en goed gestoten. Langs de baan werd iedere atleet enthousiast aangemoedigd door de aanwezige ouders en trainers.  Een aantal trainers gaven het goede voorbeeld en namen zelf ook deel aan de clubkampioenschappen. Zij werden op hun beurt luidkeels en fanatiek aangemoedigd door ‘hun pupillen’. Dan krijg je pas echt vleugels!
 
De strijdt bij de junioren was ook groot. Stuk voor stuk gingen ze allemaal voor de titel clubkampioen 2017. Maar ondanks dat er hard werd gestreden om of de titel te veroveren of te prolongeren was de sfeer onderling super. Zoals het AKU betaamt!
 
In de mastercategorie was het fantastisch om te zien dat er 3 ouders waren die de uitdaging durfden aan te gaan en een meerkamp hebben volbracht. Chapeau! We hopen dat jullie trendsetters zijn geweest …. maar dat weten we pas in 2018.
 
Voor de afstand-lopers was er de 3KM. Omdat de clubkampioen van 2016 in Berlijn was voor de marathon lag alles open! Die kans werd met twee handen gegrepen door Leon Kieft die uiteindelijk de 3KM won in een hele mooie 11,14. Floor van der Valk liep als enige Junior de 3KM in een fantastische 14,13. Respect!
 
Als afsluitend onderdeel was er door een paar van de trainers een leuke team estafette uitgezet. Net als voorgaande jaren zorgden deze estafette voor uitdaging en hilariteit gecombineerd! De eerste 2 lopers moesten met hun benen aan elkaar vastgebonden een afstand van 100 meter afleggen naar de 3de loper. Deze moest vervolgens onder en over de hordes door naar de 4de loper. De 4de loper moest de wedstrijd afronden met 80 meter touwtjespringen naar de finish.
 
In totaal deden er 15 teams mee, bestaande uit een een leuke mix van pupillen, junioren, vrienden en familie. Ook had elk team een leuke en originele naam zoals Loek en zijn drie soorten T’ s en de Flying tigers. De estafette werd gewonnen door Cito Currere. Wat dat betekent moet je maar aan de trainer van de mini’s vragen ….
 
De sportieve dag eindigde met een blauwe hemel en stralende zon. Maar die was lang niet zo stralend als al die atleten met mooie prestaties. Er zijn veel PRs gesneuveld en de pupil die de meeste PRs  heeft verbeterd dit jaar was Esmee Meering. Zij kreeg de AKU Pupillen Cup overhandigt van de PR kampioen van vorig jaar Jade Linthorst. Ik ben heel benieuwd wie in 2018 het vaakst zijn/haar PR verbeterd!
 
Al met al kunnen we terugkijken op een heel mooie baanseizoen met fantastische clubkampioenen. En dat was nooit gelukt als AKU niet kan rekenen op al haar vrijwilligers, ouders, juryleden en Liesbeth voor het verzorgen van de inwendige mens

Uitslagen Clubkampioenschappen 2017

Jongens Junioren A

1e Thijs Heemskerk
2e Thimo Maijenburg
3e Loek Janmaat
 
Jongens Junioren B
1e Marijn Houdijk
2e Simon Klappe
 
Jongens Junioren D
1e Bor Meijer
2e Sjoerd Zuiderduin
3e Wouter Voorn
 
Jongens Pupillen A2
1e Abel Kloppenburg
2e Robbin Gunther
3e Peter Idema
 
Jongens Pupillen A1
1e Kris Roling
2e Julius Fabe
3e Kas Voges
 
Jongens Pupillen C
1e Florian Faber
2e Stef Roling
3e Akira Kerr
 
Jongens Pupillen Mini
1e Sem Rossing
2e Thijs Schoen
3e Tim Taanman
 
Mannen Masters
1e Bart van Marsbergen
2e Jeroen Taanman
 
Meisjes Junioren B
1e Vera Zonneveld
2e Kirsten Heemskerk
3e Tamara van Lingen
 
Meisjes Junioren C
1e Sindy de Bruijn
2e Paulien Idema
3e Melissa Jansen
 
Meisjes Junioren D
1e Jade Linthorst
2e Lois Wielage
3e Lonneke Rekelhof
 
Meisjes Pupillen A2
1e Suzan Taal
2e Esmee Meering
3e Lotte Kes
 
Meisjes Pupillen A1
1e Maud Schrama
2e Wendy de Bruin
3e Isabella Angulovelez
 
Meisjes pupillen B
1e Elin van Dijken
2e Tess van Tol
3e Ralycia Finies
 
Meisjes pupillen C
1e Esmee Kriger
2e Isa Bouwman
3e Mirte Gunther
 
Meisjes Mini
1e Nynke Veen
2e Naomi Keteku
3e Emmanuella Amani
 
Masters Vrouwen
1e Anouk van Marsbergen
 
3KM Mannen
1e Leon Kiefte
2e Mario Willemse
3e Walter Wiedijk
 
3KM Vrouwen
1e Yildiz Kurt
2e Wendy Hogervorst
 
Meisjes Junioren
1e Floor van der Valk