1. faq
  2. contact
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. agenda
  4. start nieuwe hardloop clinic...

Agenda loopgroep 09-05-2019

Start Nieuwe Hardloop Clinic

Donderdag 9 mei a.s. gaat er bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU) weer een loopclinic van start. Een ideale mogelijkheid voor lopers om zich voor te bereiden op de 36e editie van de Kooijman Polderloop 2019. Dus wil ook jij verantwoord trainen en je goed voorbereiden op een 4Km of 10Km? Schrijf je dan in voor de clinic! Onder de professionele begeleiding van de AKU-trainers bereid jij je dan gedurende 13 weken optimaal voor op een van de afstanden van de Kooijman Polderloop op Donderdag 1 Augustus 2019!

De clinic is geschikt voor zowel de beginnende als de geoefende loper. De beginnende lopers, of lopers met weinig ervaring, worden in 13 weken klaar gestoomd om 4 kilometer of 10 kilometer op een verantwoorde wijze af te leggen. Voor de meer geoefende lopers zal het accent liggen op het verbeteren van de looptechniek en het vergroten van de snelheid.  Qua timing zijn de 13 weken afgestemd op de Kooijman Polderloop 2019 die dit jaar plaats vindt op Donderdag 1 augustus a.s.

De trainers van Atletiek Klub Uithoorn staan klaar om je op een verantwoorde manier zonder blessures klaar te stomen voor jouw wedstrijd. Naast het opbouwen van conditie wordt er veel aandacht besteed aan lenigheid, coördinatie, kracht en zijn loopscholing en -techniek een vast onderdeel van de trainingen.Tevens krijg je adviezen en informatie over voeding, voorkomen van blessures en het belang van goed schoeisel!

Gratis deelname Kooijman Polderloop
Je bent na de clinic natuurlijk niet verplicht om deel te nemen aan de Kooijman Polderloop, maar leuk is het wel! Helemaal omdat je het startbewijs voor de Kooijman Polderloop gratis van AKU krijgt als cadeautje na het succesvol volbrengen van de clinic! 

Bedrijventeams
De clinic is ook toegankelijk voor teams die zich goed willen voorbereiden en daarmee je team (nog) sterker te maken! 

Tijden en kosten

  • Start: donderdag 9 mei, en daarna 12 donderdagen.
  • Aanvang training: 19:30 uur
  • Atletiekbaan AKU op Sportpark De Randhoorn
  • Kosten clinic: € 65*,- per deelnemer. inclusief een gratis startbewijs voor de Kooijman Polderloop en een mooie herinnering na afloop.


*) neem voor bedrijventeams even contact op met Rene Noorbergen.

Het snelste team in de Kwakel

Nieuw dit jaar is dat er naast de individuele prijzen voor de snelste lopers/loopsters, extra prijzen ter verdienen voor het snelste team in de Kwakel. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers, vrouwen en/of mannen. De uitslag wordt bepaald op basis van de tijden van de 4 snelste deelnemers van een team. Onder ‘team’ verstaan we een (bestaand) sportteam bv voetbal, handbal, badminton, maar kan ook een wijkteam zijn of een vrienden (of vriendinnen) team zijn. Durven jullie de strijd aan te gaan tegen de andere teams?  De clinic is dan natuurlijk een mooie gelegenheid om je conditie te verbeteren en daarmee je team sterker te maken!  

Inschrijven en Meer Informatie

Voor meer informatie of om je aan te melden voor de clinic kan je terecht bij Rene Noorbergen,  op telefoonnummer 06-55858584 of via email  rene.noorbergen@gmail.com


Mocht je wel de Kooijman Polderloop willen doen, maar niet meedoen aan de clinic, dan kan dat natuurlijk ook. De voorinschrijving is geopend op www.inschrijven.nl.